„Eliberarea din funcția de manager al Institutului Național de Boli Infețioase Prof. Dr. Matei Balș a dr. Cătălin Apostolescu s-a făcut în conformitate cu prevederile art. 184, alin. (1) lit p) din Legea nr. 95/2006”, a explicat Ministerul Sănătății.

Conform legii, contractul de management încetează „în cazul existenței a 3 luni consecutive de plăți restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, în situația în care la data semnării contractului de management unitatea sanitară nu înregistrează arierate”, a precizat ministerul condus de Rafila.

Cu alte cuvinte, contractul de manager al lui Cătălin Apostolescu a fost sistat din cauza faptului că Institutul Matei Balș a acumulat datorii restante (arierate). Potrivit Digi24, datoriile Spitalului Matei Balș se ridică 12 milioane de lei, adică 2,4 milioane de euro.

Decizia vine după ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, ministrul sănătății a trimis Corpul de control la spital. 

Medicul Cătălin Apostolescu a devenit manager la Matei Balș în februarie 2021. Acum, în locul său a fost numit directorul medical Adrian Marinescu. Acesta va fi manager interimar.

Urmărește-ne pe Google News