„Propunerea mea este ca turul 1 să se desfășoare între 6 și 10 iulie, turul 2 între 11 și 15 iulie și congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie. Ulterior vom face un congres fizic pentru discutarea altor teme importante precum statutul”, a transmis Cătălin Drulă.
Liderul interimar al USR a motivat această decizie prin necesitatea de a încheia disputele interne din formațiune, dispute care au culminat zilele trecute cu demisia lui Dacian Cioloș, alături de alți europarlamentari, și prin faptul că „sunt atacați de sistem, de colosul PSD-PNL”.
„Avem o fuziune în urma noastră și, din punctul meu de vedere, această fuziune este încheiată. Că mai sunt unele chestiuni de reglat, nu contest. Contest însă tribalismul, facțiunile persistente și afectarea muncii zecilor de mii de membri ai noștri. Suntem aici în echipa USR-ului mare, reunit. Culorile de pe tricou sunt aceleași pentru toți, indiferent că suntem ex-PLUS sau ex-USR, sau membri noi”, scrie Cătălin Drulă.
În condițiile în care, în această săptămână, deputatul Andrei Lupu a fost dat afară din partid pentru că a criticat conducerea, președintele interimar al USR vorbește din nou de faptul că unele persoane se „situează în afara echipei”.
Dezbaterea, critica și dezacordul exprimate în mod legitim și loial sunt parte din ADN-ul USR și o parte sănătoasă a culturii noastre interne. De partea cealaltă, demolarea, calomnia, minciunile și atacurile publice nefondate sunt elemente toxice. Și dacă sunt persoane care le proferează, nu putem decât să constatăm cu regret că ele preferă, de facto, să se situeze în afara echipei.
Cătălin Drulă:
De altfel, Drulă și-a anunțat din 21 mai candidatura pentru poziția de președinte al USR. „Astăzi mi-am lansat oficial candidatura pentru președinția USR. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des și laud la fel. Și mereu o fac sincer și fără ocolișuri”, a scris atunci președintele interimar al USR pe Facebook.
El a preluat conducerea formațiunii după ce Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR pe 7 februarie, pentru că Biroul Național nu a votat programul său de reforme.
Foto: Hepta