PSD a cerut luni, 7 noiembrie, „suspendarea din partid a doamnei Clotilde Armand, până când aceasta își va rezolva problemele cu justiția”. În acest context, liderul USR, Cătălin Drulă, a subliniat marți, 8 noiembrie, că nu va face acest lucru.
„Nu este în nici un fel o situație de natură judiciară, nu are un dosar în care să fie pusă sub urmărire penală sau trimisă în judecată. Este o acțiune… ANI a dat-o în bară cu foarte multe din aceste acțiuni, cred că putem face o istorie despre constatări ANI, care apoi au fost desființate de justiție”, a spus Drulă la RFI.
Drulă a adăugat că Armand a oferit toate explicațiile, dar că el are „semne mari de întrebare legate de cum acționează ANI”. „Eu cred că ANI n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună, pentru cinci luni, într-un proiect, care sunt în zona acestui spor, pe care îl au toți primarii și cei de la PNL și cei de la PSD, de lucru cu fonduri europene, ci ar trebui să se uite la multele milioane de lei inexplicabile”, a spus liderul partidului de Opoziție.
Acesta a îndemnat ANI să verifice averea ministrului PSD al Sănătății, Alexandru Rafila. „Poate ne explică ce este cu averea care nu poate fi explicată a domnului Rafila, prin faptul că a lucrat tot timpul la stat. Este o instituție asupra activității căreia eu am foarte mari semne de întrebare, inclusiv felul în care a acționat în acest caz, dar până la urmă, Clotilde Armand a explicat aceste lucruri, s-a pus la dispoziția oricui și eu am încredere că se vor clarifica aceste lucruri până la capăt”, a punctat Drulă.
Clotilde Armand se află într-un conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 de lei după ce „s-a numit pe sine” manager al unui proiect finanţat din fonduri europene, a transmis luni, 7 noiembrie, ANI, într-un comunicat de presă. Potrivit ANI, din acest statut a decurs acuzaţia de incompatibilitate, fiindcă Armand era și primar de sector.
De asemenea, ANI a sesizat Parchetul ICCJ, pentru că, susține instituția, în perioada februarie-august 2022, Clotilde Armand a semnat 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.