„Sufletul vedetelor de carton. Pardon, asta fac fără plăcere. Mănânc cu plăcere mâncarea care mi-e suficient de cunoscută ca să-mi facă poftă, dar nu într-atat de cunoscută încât să mă fi săturat deja de ea. Momentan, sunt în etapa de mâncare asiatică, mai ales chinezească. Printr-o coincidenţă (şi cu mici excepţii), detest mâncarea pe care o detestă si gastrita mea. Eu şi mica mea afecţiune trăim în pace şi armonie. Deci nu ne plac extremele”, a declarat Măruţă.
La capitolul băuturi, prezentatorul preferă vinurile fine: „Sincer, îmi plac vinurile de colecţie, nu vinurile pe care scrie „vin” şi gata. Dintre vinurile româneşti, îmi place un Cabernet Sauvignon din 1990, e un vin sec, produs în sudul Moldovei. Şi îmi mai place un Pinot Noir produs la noi prin 1970, am băut de curând undeva. Iar dintre cele străine, îmi plac destule, cu preferinţă pentru vinurile sud-americane (Malbec argentinian) sau cele portugheze (vinul de Porto sau de Madeira)”, spune vedeta.
Totodată Cătălin Măruţă a făcut o scurtă metaforă culinară pentru lumea în care trăim: „E ca un cozonac prea copt pe dinafară şi prea crud pe dinăuntru. Iar nuca şi zahărul sunt repartizate nedrept de inegal”.