Ministrul Justiției a declarat că a fost „impresionat emoţional de acest rezultat” și adaugă că ”Nu pot fi multe alternative cu privire la explicaţii – fie nu au fost probe acolo, fie au fost probe şi au fost ignorate de către judecători. Şi într-un caz şi în altul ceva pare a fi în neregulă”.
Predoiu a comentat și intervenția anchetatorului britanic care a fost implicat în anchetă. ”Un alt expert în materie de anchete penale s-a pronunţat cu privire la acest lucru, pare-se în cunoştinţă de cauză. E clar că sunt probleme de rezolvat în justiţia noastră şi, iată, de aceea, facem eforturi ca să ducem până la capăt această procedură (de numire la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT – n.r.) şi să avem un Minister Public condus de lideri numiţi pe termeni prevăzuţi de lege, cu toată legitimitatea necesară, să se apuce de o treabă mult, mult mai serioasă decât a fost în ultima perioadă”, a spus ministrul potrivit Antena 3.
Cazul traficului de copii de la Țăndărei, care a tulburat România și Uniunea Europeană în 2010, s-a terminat luni, după multe întârzieri, cu o decizie de achitare a tuturor acuzaților. Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Târgu Mureș.
După mai bine de nouă ani de procese întârziate, cei 25 de oameni acuzați că au traficat aproape 200 de copii din Țăndărei în Marea Britanie sunt liberi ca pasărea cerului.
Judecatorul Daniel Ursulescu, de la Curtea de Apel Târgu Mureș, a dispus achitarea în temeiul art. 16 alin 1 lit.a din Codul de Procedură Penală – „fapta nu exista”.
În luna februarie, toţi inculpații au fost achitaţi în primă instanță, sau judecătorii au constatat că faptele s-au prescris după ce procesul a fost tergiversat vreme de 9 ani, dintre care 6 numai la Tribunalul Harghita, unde au fost 53 de termene.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro