„Le-am sesizat alături de colegii mei de la Libertatea chiar conducerii executive de la Zurich”, a declarat, marți seară, Cătălin Țepelin, în Jurnalul de Sport de la TVR 1.

Le-am spus că nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune, că vrem să muncim liber, onest și în interesul publicului, nu în al altcuiva. Într-un final, managementul bulgaro-elvețian al Gazetei a spus nu a fost vorba despre nicio încălcare a libertății de exprimare a redacției și totuși, în acest context, a venit o decizie radicală: schimbarea redactorului-șef. «Pură coincidență», cum s-ar zice.

Cătălin Țepelin, într-o intervenție telefonică la televiziunea publică:

Ringier a anunțat marți, printr-un comunicat, plecarea cu efect imediat a redactorului-șef, Cătălin Țepelin, de la Gazeta Sporturilor, invocând „diferențe de opinie”.

Robin Lingg, președintele Consiliului de Administrație al Ringier Sports Media Group, a spus tot marți, în redacție, când s-a întâlnit cu reprezentanți ai Libertatea și GSP, că „noi am acordat întotdeauna libertate editorială” și a susținut că despărțirea de Cătălin Țepelin a intervenit fiindcă „lipsea colaborarea acestuia cu grupul internațional de presă” .

Într-un comentariu postat pe pagina personală de Facebook, Țepelin a catalogat despărțirea drept „neașteptată” și spune că a fost îndepărtat de managementul elvețiano-bulgar, după ce redacțiile Gazeta și Libertatea au reclamat, oficial, la trustul Ringier presiuni în cazul unor „articole «sensibile» despre industria pariurilor”.

Peste 70 de jurnaliști de la Gazeta Sporturilor și Libertatea au reacționat, într-un comunicat, după plecarea, la cererea trustului Ringier, a redactorului-șef al GSP, Cătălin Țepelin: „Redacțiile Gazeta Sporturilor și Libertatea din România informează publicul: după ce am refuzat cererile unor manageri din conducerea grupului de presă Ringier de a arăta în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienți de publicitate, Ringier a cerut astăzi plecarea redactorului-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin. Ne opunem”.

Urmărește-ne pe Google News