Cătălina Poiană își păstrează și funcția de președinte al Colegiului Medicilor București, unde a fost aleasă în mai multe mandate. Interesant este că fostul președinte CMR, prof. dr Daniel Coriu, nu a reușit să se califice în Consiliul Național. Procesul electoral se încheie vineri, când vor fi validate opțiunile.

Surse Libertatea susțin că aceste schimbări au avut la bază nemulțumiri vehemente ale medicilor din întreaga țară, mai ales din Ambulatoriul de Specialitate, față de refuzul Guvernului de a mări punctul pe servicii la un nivel decent, acesta fiind cotat în prezent la 4,5 lei. Nivelul este considerat ridicol de președintele APMA, dr. Cosmin Alexandrescu, și acesta intrat în premieră în Consiliul Național, alături de prof dr. Șerban Bubenek ca reprezentanți ai medicilor din București.

Ca o mențiune, și prof. dr. Gheorghe Borcean a dispărut din organigrama CMR, după ce ani în șir a condus instituția atât ca președinte – ținând isonul autorităților în timpul tragediei de la Colectiv -, cât și, până azi, ca vicepreședinte.

Vicepreședinți la CMR vor fi conf dr. Carmen Pantiș, medic primar ATI (Jurisdicție), dr. Călin Bumbuluț, medic primar Medicină de Familie (Profesional – Științific), și dr. Mirela Oniceanu, medic primar Medicină de Familie (Economic-Social, CNAS).

Bumbuluț își păstrează poziția și același lucru se poate spune și despre Oniceanu, care intrase în funcție în primăvară, pe locul eliberat de dr. Valeria Herdea, numită de premierul Marcel Ciolacu în fruntea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la propunerea PNL, după demisia lui Andrei Baciu, aflat în vizorul DNA.

Poziția de secretar al Colegiului Medicilor din România va fi ocupată în continuare de dr. Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie.

Urmărește-ne pe Google News