UPDATE ora 21.00. „Asta înseamnă că 28.335 de români şi-au generat documentul european în fiecare oră. Asta înseamnă peste 470 de certificate eliberate în fiecare minut”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.
Conform vicepreşedintelui CNCAV, peste 97,28% sunt certificate COVID care atesta vaccinarea, restul de 2,72% reprezintă certificate COVID de recuperare şi test negativ.
18.000 de utilizatori s-au conectat în ultimele 30 de minute, adică 600 de persoane/minut, a mai precizat Baciu.
UPDATE ora 12.30 Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis că 170.882 certificate digitale au fost descărcate în primele patru ore de la lansarea platformei.
Dintre acestea, 162.024 sunt certificate de vaccinare, 4.522 – de testare și 4.336 – de vindecare.
„Am avut înregistrată o cerere foarte mare de generare a certificatelor de la lansarea platformei, la ora 8.10. În două ore au fost aproape 80.000 de certificate de vaccinare emise, peste 2.200 de testare și 2.100 de recupere”, a precizat Cătălin Chirca.
Platforma de pe care pot fi descărcate certificatele a fost lansată în România, joi 1 iulie.
Certificatele digitale UE conțin date de identificare esențiale – numele și prenumele, data nașterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului – un cod QR. Vor fi emise în format digital, cu posibilitatea de a fi afișate pe smartphone, însă vor putea fi prezentate și în formă tipărită.
Site-ul de pe care vor fi generate certificatele digitale COVID este certificat-covid.gov.ro. STS a informat că timpul de generare a documentului poate dura „de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro