InfoCons a realizat studiul pe 13 produse de tip șuncă de Praga care se regăsesc pe rafturile magazinelor din România. Experții au descoperit că numărul de E-uri variază între 4 și 10 E-uri.
Produsele cu cel mai scăzut număr de E-uri au fost:
- Cris-Tim Sunca Praga 100g – 4 E-uri
- Cris-Tim Sunca Praga necalibrat – 4 E-uri
- Matache Macelaru Sunca Praga250g – 4 E-uri
- Selgros Sunca Praga – 6 E-uri
Produsele cu cel mai ridicat număr de E-uri au fost:
- Meda Sunca Praga 200g – 10 E-uri
- Caroli Sunca Praga 500g – 9 E-uri
- Caroli Sunca Praga necalibrat – 9 E-uri
E-urile identificate în produsele studiate sunt: E120 – Carmin, E250 – Nitrit de sodiu, E262 – Acetat de sodiu, E301 – Ascorbat de sodiu, E316 – Izoascorbat de sodiu, E325 – Lactat de sodiu, E326 – Lactat de potasiu, E331 – Citrat de sodiu, E407 – Caragenan, E407a – Alga Euchema prelucrata, E412 – Guma guar, E415 – Guma Xantan, E425 – Guma Konjac, E450 – Difosfati, E451 – Trifosfati, E452 – Polifosfati, E508 – Clorura de potasiu, E621 – Monoglutamat de sodiu.