Concret, de la începutul anului și până acum au fost înregistrate șapte modele Maserati Ghibli, cinci Bentley Continental GT și trei Rolls-Royce Spectre, fiecare având prețuri de sute de mii de dolari.

Cererea pentru mașinile de lux second-hand a crescut și ea, cu aproximativ 30%​.

Per total, piața mașinilor de lux din Ucraina continuă să crească, impulsionată de cererea întârziată și de posibilitatea importului din străinătate. Vânzările de astfel de mașini s-au dublat în regiuni vestice, precum Zakarpattia și Ivano-Frankivsk, în comparație cu anii precedenți​.

În ce privește vânzările la celelalte autoturisme, pieței auto este încă la jumătate față de cifrele din 2021. Cu toate acestea, modelul nu se aplică mașinilor de lux.

Astfel, cererea din partea milionarilor ucraineni pentru supercaruri și mașini sport de lux nu doar că nu a scăzut, ci chiar a crescut, atingând sau depășind cererea din perioada de dinaintea război​ului cu Rusia.

Una dintre cele mai mari colecții de mașini scumpe din Ucraina îi aparține lui Oleksandr Slobozhenko, care s-a îmbogățit pe internet. În timpul războiului, el s-a lăudat pe rețelele sociale cu achiziționarea unui McLaren 720S Spider, în valoare de aproximativ 300.000 de dolari. În total, colecția sa de mașini cuprinde 24 de automobile extrem de scumpe. Recent, Slobozhenko a fost acuzat de evaziune fiscală importantă, iar ulterior presa a relatat că a părăsit Ucraina​.

Slobozhenko nu este singurul tânăr pasionat de mașini scumpe. Conform presei, un alt blogger și investitor în criptomonede, Dmytro Khitsenko, avea la doar 22 de ani o mașină Lamborghini Huracan în valoare de 280.000 de dolari și un coupe hibrid BMW i8, care costă aproximativ 100.000 de dolari.

Mykhailo Romanenko, cunoscut în mass-media ca un „cripto-miliardar”, a făcut o achiziție impresionantă în 2023, când și-a cumpărat un supercar Bugatti Bolide în valoare de 4,6 milioane de dolari. Înainte de asta, ar fi fost proprietarul unui Bugatti și mai scump, modelul Centodieci, care costă peste 10 milioane de dolari, un model extrem de rar, din care au fost produse doar 10 exemplare.

Aceste achiziții subliniază opulența și interesul pentru lux al unor dintre tinerii milionari ucraineni, chiar și în condiții de război și criză economică​.

Este greu de spus unde se termină lăudăroșenia pe rețelele sociale precum TikTok și Instagram și unde încep achizițiile și înregistrările reale de automobile de lux.

În ciuda afirmațiilor publice ale milionarilor ucraineni, oficial, în Ucraina nu a fost încă înregistrat niciun Bugatti. Totuși, modelul Veyron Grand Sport Vitesse WRC, înmatriculat în străinătate, a fost văzut de mai multe ori pe străzile din Kiev. Acest lucru sugerează că anumite mașini ar putea fi aduse temporar în țară fără a fi înregistrate oficial​.

Unele dintre mașinile de lux deținute de tinerii milionari din Ucraina, menționați de publicația citată, au fost găsite în datele cu înmatriculările vehiculelor disponibile pe portalul data.gov.ua.

Urmărește-ne pe Google News