Cei patru australieni din familia Eilbeck au dat peste Doxie Pipsqueak, sau mai pe scurt Pip, în 2018, în Sicilia, într-un moment în care se aflau la jumătatea călătoriei lor cu iahtul în jurul lumii.
Adoptat de noii stăpâni, Pip s-a adaptat imediat la viața de marinar și s-a împrietenit cu cei doi copii ai familiei.
Zoe Eilbeck, scrie CNN, a știut de la bun început că va întâmpina greutăți în aducerea lui Pip în țară, și asta deoarece Australia are o politică foarte strictă de import a animalelor.
Dar nu se aștepta, evident, la ce avea să urmeze.
Pe măsură ce coronavirusul a început să se extindă în întreaga lume, familia Eilbeck a decis să plece spre Carolina de Sud, pentru a găsi un loc cât mai sigur pentru ei, iahtul lor și pentru Pip.
În martie a devenit clar că cei patru trebuie să se întoarcă acasă, în Australia, pentru a evita închiderea granițelor, așa că l-au lăsat pe Pip cu o prietenă din Carolina de Nord, la o firmă de bizoni, în speranța că îl vor recupera în cât mai scurt timp.
Evident, nebunia abia începea.
Pentru că sejurul său american se prelungea, Pip a ajuns de la ferma de bizoni, unde locuia cu alți doi câini, la o altă gazdă temporară, în vreme ce stăpânii luni făceau eforturi mari în Australia pentru a-l aduce în țară.
Totul era îngreunat de birocrație și de pandemie.
Cățelul trebuia să facă analize de sânge și să primească o declarație din partea autorităților americane cum că se află într-o stare de sănătate bună pentru a părăsi țara.
Doar că documentația nu putea fi obținută din moment ce multe birouri esențiale erau închise, din cauza lockdown-ului.
Actele au fost obținute în cele din urmă, dar chiar înainte ca Pip să zboare spre Australia, compania aeriană australiană a anunțat că nu mai transportă animale pentru o perioadă.
Familia Eilbeck era determinată să facă orice, așa că a găsit o altă soluție: cățelul putea fi transportat cu un zbor Los Angeles-Aukland, Noua Zeelandă.
Evident, pentru asta, Pip trebuia să ajungă însă din Carolina de Nord în California.
Între timp, cățelul a ajuns la o altă gazdă temporară și, mulțumită fotografiilor postate de stăpâni pe rețelele sociale, a devenit o mică vedetă.
De transportul intern s-a ocupat o femeie care lucra pentru o organizație dedicată chiar salvării câinilor.
În cele din urmă, după multe așteptări, Pip și-a luat zborul din SUA către Noua Zeelandă, în vreme ce toată lumea, stăpânii și gazdele temporare, urmărea avionul pe Internet, cu inima la gură.
Cățelul a ajuns în Aukland pe 23 iulie, a stat o noapte în carantină, apoi a trecut în Australia, unde a petrecut alte zece zile în carantină – o perioadă obligatorie pentru orice animal care intră în țară, înainte de a ajunge la Melbourne, la fratele lui Zoe.
Ar fi trebuit să zboare spre Sydney pe 3 august, dar statul Victoria a impus un lockdown, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID în regiune, așa că Pip a trebuit iarăși să aștepte.
Când cățelul a ajuns în cele din urmă pe 11 august pe aeroportul din Sydney se împliniseră cinci luni de la despărțirea sa de cei patru membri ai familiei Eilbeck.
”Cea mai mare temere a noastră a fost că nu își va mai aminti de noi”, spune Zoe Eilbeck.
”Copiii mei erau așa de îngrijorați încât și-au frecat un hotdog de mâini”, adaugă ea.
”Dar când ne-a auzit vocile, a venit fugind direct în brațele noastre. A fost minunat să ne ne reîntâlnim după atâta vreme”, spune femeia.
Între timp, familia s-a mutat pe Scotland Island, o insulă aflată în largul orașului Sydney, pentru a-și continua stilul de viață marinăresc.
Pentru a ajunge pe continent, ei trebuie să folosească o barcă pescărească. ”Pip s-a adaptat rapid la treaba asta, deoarece în adâncul inimii este un câine marinar”, mai spune Zoe.