”Eu le-am explicat foarte clar: nu avem, bani pentru ambele și trebuie să aleagă între spor către limita maximă sau voucher de vacanţă. Dacă primesc vouchere de vacanţă , sporul va scădea la minimum. Majoritatea a ales să primească sporuri și nu vouchere de vacanţă”, a declarat pentru Libertatea managerul SUUB, Adriana Nica.
Spitalul, din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, alocă 60% pentru cheltuieli de personal, iar 40% pentru bunuri și servicii, iar la acest capitol, ponderea cea mai mare este alocată pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectanți, utilități.
Angajații au la dispoziție intervalul curpins între 10 și 30 august să opteze, fie pentru renunțarea la voucherul de vacanță și sporuri maxime, fie diminuarea sporului pentru condiții de muncă și acordarea voucherului de vacanță.
În general, angajaţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au renunţat la voucherele de vacanţă în favoarea sporurilor, după cum a spus managetrul unității sanitare.
Majoritatea a optat pentru sporuri, în locul voucherelor de vacanţă. Totuși, luni dimineața, cam 15-20 de angajați s-au arătat nemulțumiți de cererea conducerii spitalului și au protestat în curtea unității. Mai mult, unul dintre angajați a anunțat că intră în greva foamei pe durată nedeterminată.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, angajații care protestează luni nu au înștiințat conducerea despre nemulțumirile lor, ci au ieșit direct în fața spitalului.
În SUUB sunt tratați anunal peste 50.000 de pacienți în spitalizare continuă, peste 60.000 spitalizare de zi, iar consultațiile din ambulatoriu și UPU depășesc 500.000 de pacienți pe an.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!