Deşi este foarte important să ştii ce fac recrutorii, trebuie să ştii şi ce anume NU fac. Doar nu vrei ca o cerere nepotrivita să iţi elimine şansele de a participa la un interviu, scrie ejobs.ro.
Vezi mai jos ce anume NU trebuie să pretinzi unui angajator:
Nu fi exagerat de prietenos
Recrutorii sunt, în general, persoane prietenoase, fiind datoria lor să te ghideze prin întregul proces de angajare şi să te ajute. Cu toate acestea, nu uita că ei sunt nişte profesionişti respectabili şi tratează-i ca atare: fii prietenos, dar nu exagerat de familiar. Este de preferat să limitezi pe cât posibil conversaţiile personale, glumele şi contactul fizic.
Nu-i cere recrutorului sfaturi pentru cariera ta
Obiectivul recrutorului nu este acela de a te ajuta să obţii un job, ci doar acela de a te ajuta să treci cu uşurinţă prin tot procesul de recrutare al companiei respective. Recrutorii nu sunt consilieri, aşa că nu e cazul să le ceri ajutorul în redactarea Scrisorii tale de intenţie, a CV-ului sau în planificarea carierei tale.
Nu cere informaţii despre alţi candidaţi
Trebuie să fii preocupat de o singură persoana candidată la acest job: TU. Deşi nu este uşor să rezişti tentaţiei, nu cere informaţii despre ceilalţi candidaţi la jobul respectiv, deoarece recrutorii nu oferă astfel de informaţii în general, şi în plus, vei părea nesigur pe calităţile şi aptitudinile tale.
Nu pretinde un tratament preferenţial
Deşi probabil că ţi-ai dori, nu eşti singurul candidat pentru acest job. Nu cere niciodată unui recrutor să pună o vorba bună pentru tine managerului. Dacă eşti persoana potrivită pentru acest job, oricum te vor angaja. De asemenea, nu cere niciodată să ii fie transmis un anumit mesaj din partea ta managerului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News