Șocul cardiogen este o stare medicală extrem de gravă, caracterizată prin incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge pentru a menține funcționarea corespunzătoare a organelor vitale. În majoritatea cazurilor, infarctul miocardic acut este cauza principală a șocului cardiogen.

Gabriel Cotabiță a suferit un infarct în mai 2015, când era în sala de fitness a Hotelului Hilton din Bucureşti. El a fost atunci internat la Spitalul Floreasca și a scăpat. Apoi a fost trimis pentru recuperare la Spitalul Elias, de unde a fost externat în luna iulie a aceluiași an.

Acum, marele artist Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani, după ce a fost internat mai multe zile în Spitalul Universitar din București.

Cine a fost Gabriel Cotabiță

Gabriel Cotabiță a absolvit Institutul de Electrotehnică din Craiova în 1978 și a debutat muzical în 1979-1980 cu formația Basorelief.

În 1983 a devenit membru al trupei Holograf, contribuind la albumul „Holograf 1” (1984). Componenţa de atunci a trupei Holograf era: Gabriel Cotabiţă – voce, Mihai Pocorschi – chitară/voce, Sorin Ciobanu – chitară, Tino Furtună – clape, Nichi Temistocle – chitară bass, Edi Petroşel – tobe.

Gabriel Cotabiță a participat și la Cenaclul Flacăra al lui Adrian Păunescu în acei ani, dar consacrarea a cunoscut-o la celebrul Festival de la Mamaia, unde a avut numeroase participări și premii între 1986 și 1998.

Imagine de arhivă cu Gabriel Cotabiță în anii 90. Foto: Hepta

În 1988, a câştigat trofeul Mamaia cu melodia „Dă-mi o şansă”, pe muzica lui Cornel Fugaru, iar în 1989, melodia „Trepte spre albastru” a fost laureată la celebrul festival din acei ani.

În 1995, a debutat la Festivalul Mamaia de data aceasta în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” interpretată de Nicoleta Ciopraga, care concura la interpretare.

Gabriel Cotabiță a lansat mai multe șlagăre în anii 80 și 90, precum „Noapte albastră”, „Domnişoară nu pleca”, „Ce mai vrei?”, „Copiii noştri”, „Nu e gelozie“, „Lasă-mi pe cer o stea” și „Sunt doar un simplu trecător”

În 2002 a format alături de Mihai Pocorschi grupul VH2 şi în acelaşi an a primit Diploma de Onoare a Ministerului Culturii la Gala muzicală „O zi printre stele”.

Din 2000 până în 2008, a participat la realizarea Festivalului Callatis de la Mangalia.

El a jucat în filme muzicale precum „În fiecare zi mi-e dor de tine” și a contribuit la coloana sonoră a filmului „Rezervă la start”. De asemenea, a participat la Festivalul Callatis între 2000 și 2008 și a susținut concerte memorabile, inclusiv la Festivalul „Sinaia Forever” din 2010.

 
 

Urmărește-ne pe Google News