DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

Cauzele unui fapt statistic înfiorător: 41% dintre tinerii români ar accepta dictatura. Sociolog: „Totul este deja luat de generațiile precedente”

« Înapoi la articol

Comentarii (19)

tucheac   •   17.10.2024, 21:22

Este normal democratia in Romania a esuat demult acei oameni care au murit atunci la revolutie au murit degeaba nu vedeti?Tara este vinduta nu mai avem nimic eu nu inteleg de ce unii inca mai lupta pentru, o cauza pierduta democratia in Romania este o cauza pierduta singura solutie de iesire din criza actuala este revenirea la partidul unic,si la revenirea comunismului in Romania nu mai putem continua asa fiindca riscam sa disparem de pe harta voi ati trait si traiti rau din cauza democratiei a prtideelor care sint grupuri de interese si al capitalismului si nu ce wspun unii ca de vina este"ciuma rosie"ea nu mai exista de 35 de ani fiindca daca ar fi existat am fi avut in continuare industrie si nimic din ce au facut golanii astia nu s-ar fi facut niciodata.

musatm000   •   17.10.2024, 20:52

Tinerii sunt slabi pregatiti pentru ca profesorii sunt slabi ! Cei ce s-au saturat si au avut cativa lei au plecat in strainatate iar ceilalti au ramas masa de votanti pentru coruptii din politica romaneasca ! Coruptia scarbeste tineretul,se vad neputinciosi cand vad atata hotie si nu-i trage nimeni la raspundere nu sunt parghii,judecatorii au efectiv alta lume,deunazi Elena Udrea le plangea de mila puscariaselor ....ea ce a furat miliarde mai are glas sa comenteze dar este de aceiasi valoare morala cu aproape orice politician. Dictatura nu este buna ,nu este umana ,in istorie nu a fost nici un dictator care sa lase ceva multimii,doar spoieli,poezii si cadre pregatite pentru o "noua oranduire" minciuni si foame asta a fost dictatura. Greseala pe care o facem toti nu numai tinerii ,alegem aceleasi persoane ce au distrus economia tarii precara cum era. Tinerii se tem de politicieni din cauza relatiilor acestora,frica ar cam fi cazul sa dispara din sufletele noastre,avem drepturi ...

parpalache   •   17.10.2024, 20:44

Formulari voit incurcate!Tinerii resping regimul Ceaușescu când...li se spune(de catre Propaganda?!)ce rau era-dar sunt pentru... o dictatura!Vazuta probabil ca puterea unui lider suveranist-gen Orban-care sa puna interesul național in prim planul politicii sale!

Demradulescu   •   17.10.2024, 20:16

Suntem dili toți,cum să ajungem la dictatură dacă ea este aici,cine ne conduce acum?PSD fost FSN,fost PCR,cu singura observație că aplică ordinele(nu ordonanțele) șefilor UE,își iau și ei para-ndărătul și turcul plătește(noi fraierii de serviciu).

suparman   •   17.10.2024, 20:14

Ei cred saracii ca dictatura e un fel de video game. Te joci toata noaptea cu prietenii iar ziua te trezesti la 7 si mergi la cursuri. Un fel de autism cu accente universitare.

Sfantul__Cuvios_Pafnutie   •   17.10.2024, 20:14

Normal, pentru că habar nu au ce înseamnă. Li se pare ceva cool şi antitistem să se p... împotriva vântului. Că doar într-o dictatură s-ar plimba pe unde ar avea ei chef, ar înjura pe cine vor ei pe net fără nicio problemă, ar sta acasă până pe la 25-30 de ani pe capul părinţilor, şi-ar schimba genderul în funcţie de fazele lunii, s-ar face influensări şi videochatiste, şi mai ales, respectivul dictat.. pardon, Lider, cum e la modă, le-ar permite să vorbească tot ce le trece prin cap, inclusiv să-l critice, fără niciun fel de consecinţe. Aş fi curios de ce părere are aceeaşi grupă de vârstă despre interzicerea feisbucului şi instagramului la lucru sau la şcoală.

Cenzurat   •   17.10.2024, 19:17

47% dintre elevii românii citesc un text și nu îl înțeleg. Acum 10 ani rata era de 45%. Aia de acum 10 ani de 15 ani au acum 25 și fac parte din categoria de 41% care sunt de acord cu o dictatura. Oare e vreo corelație între faptul ca jumătate dintre tineri nu înțeleg ce citesc și nu au capacitatea sa înțeleagă asi faptul ca ar accepta ceva ce nu cunosc? Haha

Monseur   •   17.10.2024, 19:15

Sa-a saturat lumea de hotii din "democratie". Sa nu uitam ca pe vremea "dictatorului" Ceausescu nu se putea fura in halul in care se fura in ziua de azi.

Boro67   •   17.10.2024, 19:13

Generația COVID și Tiktok.

BakerMan   •   17.10.2024, 19:03

Sondajul globsec seamana cu sondajele pad care o dadeau pe Firea la un procent in spatele lui N. Dan. După alegeri, diferența a fost de 25%. 48% încredere în Guvern și 44% încredere în Parlament nu par procente pentru instituțiile politice ale Romaniei anului 2024. În sondajele făcute în România, Guvernul și Parlamentul au fost constant la sub 20% încredere în ultimii ani, iar partidele politice undeva în jur de 10%. Procentele de mai sus corelează cu încrederea în personalitățile politice din România, dintre care puține au trecut de 30%. Dacă încrederea în Guvern și în Parlament, aflate la final de mandat, are patru în fata, înseamnă că ca democrația din România n-are nicio problema de legitimitate. Neerodate politic, adică la început de mandat, Guvernul și Parlamentul din România erau la 60% încredere? Foarte improbabil, în condițiile în care Prim Ministrul Catu era la 7% încredere la final de 2021. Cand era înlocuit cu cel mai important ostas din istoria României.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close