Starea de sănătate a bărbatului s-a agravat. El este acum în comă, fiind internat la secția de Terapie Intensivă.
Caz de botulism la lași – ce a mâncat pensionarul
„Este vorba despre un pacient în vârstă de 68 de ani, din judeţul Iaşi, care se internează pentru tot ceea ce înseamnă tablou clinic caracteristic pentru botulism, după ce a consumat o conservă de peşte preparată în casă. Peştele este cel care, menţinut în condiţii de anaerobioză, adică fără oxigen, deci în astfel de conserve, poate transmite această infecţie”, a explicat dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru Mediafax.
În această perioadă se ține postul Crăciunului și sunt și dezlegări la pește. Din acest motiv, medicii le recomandă oamenilor să fie atenți la calitatea cărnii de pește pe care o consumă.
Vezi ce pește are cele mai puține oase!
„Botulismul poate avea şi forme grave, chiar poate pune problema unei internări la spital. Poate duce şi la deces, prin manifestări de insuficienţă respiratorie acută sau suprainfecţii, dacă este vorba despre o stază pulmonară care se prelungeşte pentru o perioadă mai mare de timp”, a precizat Dorobăţ, conform sursei citate.
Caz de botulsim la Iași Ce este botulismul
Botulismul este o afecțiune rară cauzată de bacteria Clostridium botulinum, o toxină care se numără printre cele mai puternice otrăvuri. Odată pătrunsă în organism, toxina botulinică poate produse tulburări în funcționarea nervilor, ducând la paralizie.
Alimentele, care pot dezvolta toxina, sunt de obicei cele conservate. Potrivit medicilor, botulismul afectează controlul musculaturii, iar acest lucru poate duce la apariția a numeroase complicații. Cel mai mare pericol este reprezentat de paralizia musculaturii toracice. Toxina poate fi mortală pentru că poate afecta capacitate de a respira.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro