Acest lucru a fost posibil printr-o eroare a băncii, care a greşit executarea silită a debitorilor.
În anul 2007, Alin şi Ana Maria Olivia Posteucă au accesat un credit de 300.000 de euro de la BRD Group Societe Generale, care a fost garantat cu o vilă din Haţeg deţinută de cei doi. Conform raportului de evaluare, întocmit înainte de contractarea creditului, valoarea imobilului cu demisol, parter, etaj, mansardă, nouă camere, două băi şi o cramă a fost estimată la aproximativ 400.000 de euro, informează adevarul.ro.
Imediat după contractarea creditului, cei doi soţi au plecat în SUA şi nu au achitat ratele. În consecinţă, banca a înscris datoria celor doi soţi în Biroul de Credit şi a fost iniţiată executarea silită de către executorii bancari. Între timp, corpul executorilor bancari a fost desfiinţat, unificându-se cu corpul executorilor judecătoreşti. Pe acest fond, dosarul de executare deschis de executorii bancari pe numele soţilor Posteucă a fost abandonat.
Executarea silită a fost reluată de la zero
În 2012, executarea silită a fost reluată de la zero, fiind anulate practic, demersurile făcute până la data respectivă de către BRD.
Judecătoria Haţeg a decis încuviinţarea executării, dar familia care a contractat creditul a contestat executarea în la Tribunalul Hunedoara, arătând că executarea nu poate fi realizată pentru că termenul de 3 ani în care executarea silită putea fi realizată s-a prescris.
Familia Posteucă a obţinut o sentinţă favorabilă la Tribunalul Hunedoara, care a decis că a intervenit prescripţia dreptului de a mai cere executarea datoriei.
Sentinţa este definitivă
”Admite ca fondat recursul civil declarat de către contestatorii P.A.I., P.A.-M, P.I. şi P.E. împotriva sentinţei civile nr. 635/2013 pronunţată de Judecătoria Haţeg, judeţul Hunedoara, pe care o modifică în totalitate, în sensul că: Admite contestaţia la executare formulată şi precizată de contestatori şi, în consecinţă: Constată prescris dreptul creditorului BRD – GSG Sa – Grup Timişoara de a cere executarea silită în contra debitorilor contestatori în temeiul titlurilor executorii constând în : contractul de credit nr. 377/5283553 din 19.06.2007, contractul de ipotecă autentificat sub nr. 1609/21.06.2006 de BNP Lupulescu şi contractul de garanţie reală mobiliară nr. 254/26.06.2007. Anulează toate actele şi formele de executare silită efectuate în contra debitorilor contestatori în dosarul execuţional nr. 283/2012 al BEJ Creţu Ionaşc-Florin şi dispune încetarea executării silite în acest dosar”, se arată în hotărârea Tribunalului Hunedoara.
Sentinţa pronunţată de judecătorii de judecători de la Tribunalul Hunedoara este definitivă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News