Cauza acestui deces este una rară, pentru că mai puţin de 10 persoane din SUA mor de rabie în fiecare an, potrivit Centrului american de control şi prevenire a bolilor.

Nu există niciun risc continuu pentru populație

Persoana care a murit are peste 65 de ani şi a intrat în contact cu un liliac, în vestul statului Minnesota în luna iulie, a declarat Departamentul de Sănătate din Minnesota.

Oficialii au confirmat diagnosticul său de rabie, la laboratorul lor din Atlanta, pe 20 septembrie.

Departamentul de Sănătate a precizat, într-un comunicat de presă, că lucrează pentru a stabili dacă mai multe persoane au fost expuse la boală, dar a afirmat că nu există niciun risc continuu pentru populație.

Oficialii Centrului american de control şi prevenire a bolilor au declarat, în urma acestui caz fatal, că sfătuieşte populația să evite contactul cu liliecii, ai căror dinţi sunt atât de mici încât o muşcătură poate să nu fie simţită sau chiar să nu lase o urmă vizibilă.

Tratamentul pentru rabie trebuie început înainte de apariția simptomelor

Rabia este cauzată de un virus care invadează sistemul nervos central şi în majoritatea cazurilor duce la moarte, atât la oameni, cât și la animale. Dacă nu este tratată, rabia este aproape întotdeauna fatală.

Tratamentul antirabic s-a dovedit a fi aproape extrem de eficient în prevenirea bolii după un contact cu lilieci, au declarat oficialii de stat din domeniul sănătăţii. Tratamentul trebuie început înainte de apariţia simptomelor de rabie, au adăugat aceştia.

Dr. Stacy Holzbauer, medicul veterinar de la Departamentul de Sănătate publică al statului, a sfătuit, de asemenea, oamenii să îşi vaccineze împotriva rabiei animalele de companie şi pe cele de la ferme.

Numărul morților cauzate de rabie în SUA a scăzut de la peste 100 anual la începutul anilor 1900, la mai puţin de cinci cazuri anual în ultimii ani, a anunțat Departamentul de sănătate. Aproximativ 70% din infecţiile dobândite în ţară sunt din cauza contactului cu lilieci.

Urmărește-ne pe Google News