Potrivit Poliției Române, în 7 mai, Poliția Focșani a fost sesizată de către un bărbat că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 17:20, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din oraș, un necunoscut i-a furat din mașină o borsetă cu bani, documente personale, mai multe carduri și alte bunuri.
Bărbatul a precizat că furtul ar fi fost săvârșit în timp ce încerca să schimbe o roată a autoturismului, care rămăsese în pană.
În aceeași zi, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au fost sesizați că persoane necunoscute au furat, de asemenea, o borsetă care conținea bani și documente dintr-un autoturism oprit pe marginea drumului european DN2/E85, în dreptul comunei Slobozia Bradului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că furtul ar fi fost comis prin același mod de operare, respectiv prin înțeparea anvelopei.
În ambele situații se continuă cercetările pentru identificarea făptuitorilor și tragerea acestora la răspundere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și distrugere.
Pentru evitarea furturilor din auto polițiștii vrânceni recomandă:
-când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia; hoții profită de fiecare secundă de neglijență!
-alegeţi locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate şi aflate la vedere; nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
– nu lăsati în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
– în timpul zilei, asigurati-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
– când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă.
– nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
– nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;
– nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte;obiceiul de a încuia în torpedou banii, atrage de obicei atenţia;
Dacă totuși deveniți victima unei astfel de infracțiuni, rețineți – dacă este posibil – cât mai multe semnalmente ale făptuitorilor: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, direcţia în care a fugit, particularităţi în vorbire sau comportament, date legate de autovehiculul cu care se deplasează.
Manifestați vigilență și spirit civic în cazul în care ați fost victima sau martorul unei astfel de infracțiuni și sesizați imediat poliția prin apelare numărului unic de urgență 112!
La începutul lunii mai, un bucureştean a fost la un pas de a cădea victima unor tâlhari care operează pe E 85, în apropierea localităţii Sineşti. Omul se întorcea din concediu, iar hoţii i-au înţepat roata, aşteptând să tragă pe drepta pentru a-l jefui.
Şoferul a anunţat însă poliţia şi a reuşit să oprească într-o benzinărie. Ulterior, a relatat păţania pe Facebook, iar postarea a fost preluată de celebrul poliţist Marian Godină şi a devenit virală.
Luni, ministrul de Interne, Carmen Dan, a aprobat cercetarea prealabilă a șefului IPJ Ialomița, cms.șef Cristian Ivan, după ce specialiștii Direcţiei Control Intern, ai Direcției de Ordine Publică și ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au prezentat rezultatele anchetei pe care au efectuat-o la IPJ Ialomița. Decizia vine după ce un bărbat care se întorcea cu familia din minivacanța de 1 Mai a fost la un pas să fie tâlhărit la Sinești, prin metoda înțepării roților.
Citește și: EXCLUSIV: Polițist premiat cu ”Distincție de onoare”, reclamat la Parchet și dat în judecată pentru tortură. Victima cere daune de 100.000 de euro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro