Publicaţia „Evenimentul Zilei” prezintă mai multe pasaje din referatul de propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, în cazul lui Cristian Cioacă. Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea Parchetului, dar procurorii au declarat recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.
„În noaptea de 29/30 august 2007, inculpatul s-a întors din Piteşti la domiciliu (n.r. Braşov) în jurul orei 03.00, după ce îi făcuse o vizită martorei P. Diana Cristina, cu care avea o relaţie extraconjugală”, se arată în propunerea de arestare preventivă.
La scurt timp după sosirea la domiciliu, arată anchetatorii, „în cadrul unui conflict grefat pe starea de tensiune dintre cei doi soţi, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri. Cantitatea de sânge găsită la faţa locului, precum şi distribuţia dinamică a stropilor de sânge, indică o acţiune de violenţă extremă, urmată probabil de sufiocarea victimei, şi exclud un scenariu de agresiune domestică de intensitate mică sau medie cu un final tragic neurmărit sau neacceptat de autor”.
„Având în vedere faptul că era programat să fie de serviciu pe timpul nopţii şi realizase în ultimul moment un schimb de tură cu colegul său D. Silviu. În momentul comiterii faptei în locuinţa comună a celor doi soţi se afla şi copilul acestora în vârstă de doi ani şi jumătate. (…) După uciderea victimei, inculpatul a tranşat cadavrul pentru a facilita ascunderea lui şi evitarea tragerii la răspundere penală. Ascunderea sau distrugerea fragmenetelor umane îi lipseşte în prezent pe apropiaţii victimei de posibilitatea de a comemora prin păstrarea unui moment de reculegere la locul de înhumare şi aşezarea unei lumânări la mormântul acesteia. Acest obicei, adânc înrădăcinat în cultura societăţii noastre, transformă această împrejurare de fapt într-unn pericol concret pentru opinia publică, raportat la reacţia de consternare a opiniei publice”, se mai arată în referatul publicat, în premieră, de EVZ.ro.
Cioacă ar fi apelat la mijloace inedite pentru a acoperi urmele de sânge.
„În perioada următoare comiterii infracţiunii de omor şi ascunderii cadavrului, inculpatul a procedat la ascunderea şi distrugerea mijloacelor de probă, aruncând în râpa situată la 4,6 kilometri de Poiana Braşov mai multe obiecte care purtau urmele de sânge ale victimei, spălând totodată urmele sub formă de stropi de sânge de pe vopseaua lavabilă şi aplicând un strat suplimnetar de glet şi de vopsea lavabilă în zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor. (…) În calitate de ofiţer de poliţie, obligat să vegheze la respectarea şi aplicarea legii, nu numai că a încălcat grav ordinea de drept prin uciderea propriei soţii, dar s-a folosit de pregătirea şi experienţa sa profesională pentru a ascunde urmele infracţiunii, cunoscând faptul că mijloacele de tehnică criminalistică existente în dosarea organelor de urmărire penală la momentul respectiv, făceau extrem de dificilă detectarea urmelor de sânge aflate sub noul strat de vopsea. În ceea ce priveşte atitudinea inculpatului după comiterea faptei, arătăm că înainte de a se prevala de dreptul al tăcere, acesta  negat în mod constant comiterea faptei”, se arată în referatul procurorilor, citat de EVZ.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News