Lui Trump i s-a transmis că poate apărea în faţa unui mare juriu din Manhattan, săptămâna viitoare, dacă doreşte să depună mărturie. Astfel de demersuri înseamnă aproape întotdeauna că punerea sub acuzare este aproape.

„El are o şansă să se prezinte în faţa marelui juriu, aşa cum o fac toate persoanele care fac obiectul unei investigaţii”, a declarat avocatul lui Trump, Susan Necheles, pentru Reuters.

Dacă Trump este acuzat, ar marca prima punere sub acuzare unui fost preşedinte şi s-ar adăuga problemelor legale cu care se confruntă Trump în timp ce vrea să obţină nominalizarea republicană pentru candidatura la preşedinţie în 2024.

Daniels, care s-a născut Stephanie Clifford, a susținut că a întreținut raporturi sexuale cu Trump în Nevada, în 2006, când acesta deja căsătorit cu Melania Trump.

Magnatul newyorkez devenise tată pentru a cincea oară, tânărul Baron fiind născut în martie 2006.

Actriţa şi omul de afaceri ar fi rămas în contact timp de un an, mai ales pentru că, după cum a afirmat ea, Trump a amăgit-o cu un loc în cadrul show-ului de televiziune „The Celebrity Apprentice”, promisiune rămasă neonorată.

Stormy Daniels. Foto: EPA

Trump a negat acuzațiile, dar în 2016, prin intermediul lui Michael Cohen, fostul său avocat, a făcut o plată de 130.000 de dolari către Daniels, pe care Trump a rambursat-o.

Ulterior, Cohen a pledat vinovat pentru încălcări ale finanțării campaniei federale legale și a primit o pedeapsă cu închisoarea. El a susținut că plata a fost făcută „în coordonare cu Trump”.

Cohen a dezvăluit recent că la 17 ianuarie s-a întâlnit cu procurorii din Manhattan care investighează cazul.

Mărturia lui Cohen s-ar putea dovedi crucială pentru cazul procurorilor, care încearcă să demonstreze că Trump a încercat să ascundă plata înainte de ziua alegerilor din 2016, când a obținut victoria asupra rivalei sale democrate, fosta secretară de stat Hillary Clinton.

Urmărește-ne pe Google News