UPDATE, ora 13.35 – Oficialii ISU Suceava au anunțat că în acest moment nu sunt probleme și că oamenii se pot întoarce acasa.

UPDATE, ora 13:20 – Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a declarat că în prezent se continuă acțiunea de ventilare a scării blocului unde s-a efectuat acțiunea de deratizare, iar două persoane au acuzat stări de rău. Se ventilează atât natural cât și cu un ventilator de mare putere, a precizat oficialul.

„Se măsoară în continuare, intrăm și în apartamente”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, care a subliniat că echipele ISU Suceava vor acționa până când au siguranța nu sunt probleme, iar cetățenii pot să revină în apartamente liniștiți.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că cei doi au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare.

El a menționat că în urma măsuratorilor efectuate nu s-au găsit valori pozitive la substanțe toxice.

Potrivit sursei citate, pe scara blocului respectiv sunt 18 apartamente: la 15 dintre acestea nu a răspuns nimeni, iar la alte două persoane din interior nu s-au anunțat probleme.

Din scara blocului respectiv, doar cele două persoane au fost transportate la spital.

Pompierii au ventilat casa scării blocului, iar în momentul de față nu sunt alte probleme, a precizat Găleată.

La fața locului au intervenit și o ambulanță SMURD TIM și una a Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, ambele cu medici.

Trei persoane, inclusiv doi copii, au murit și zeci de oameni au fost internați în spital la Timișoara, luna trecută, după o operațiune de dezinsecție și deratizare. La tragedie au contribuit și bâlbâielile autorităților.

Urmărește-ne pe Google News