Din fericire, însă, nu s-au mai înregistrat alte decese față de cele trei raportate până acum, conform unui comunicat al Ministerului Sănătății.
Cazurile de rujeolă s-au extins acum în 27 de județe, dintre care cele mai multe au fost înregistrate în județele Mureș (176 de cazuri), Arad (132 de cazuri), Bistrița (128 de cazuri), Cluj (90 de cazuri) și Timiș (82 de cazuri).
Majoritatea acestor cazuri de rujeolă reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. Prin urmare, au fost organizate acțiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați.
Totodată, Ministerul Sănătății a făcut un apel către părinți de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor, pentru a evita apariția altor cazuri de rujeolă.
În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, Ministerul Sănătății a comunicat faptul că există suficiente doze de vaccin pentru toți copiii care au nevoie de imunizare.
-
Epidemie de rujeolă. 23 de cazuri în ultima săptămână
-
Semnul Koplik este caracteristic pentru rujeolă (pojar). Cum îl recunoști
-
Epidemie de rujeolă: Peste 2000 de copii din Buzău nu au fost imunizați. Vaccinul lipsește din stoc
-
Epidemie de rujeolă: În Arad doar jumătate din copii sunt vaccinaţi împotriva rujeolei
-
Epidemie de rujeolă în România | Care sunt primele semne ale rujeolei
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro