“Dintre cele peste 26 de milioane de contagieri contabilizate în lume au fost raportate doar câteva cazuri de reinfectare, deocamdată puţin relevante. În orice caz, continuăm să le studiem împreună cu laboratoarele din diferite ţări”, a subliniat luni experta americană, în cadrul unei conferinţe de presă.
Van Kerkhove a precizat că până acum s-a dovedit că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, inclusiv cei care nu prezintă simptome, au dezvoltat după una sau două săptămâni anticorpi care presupun o anumită imunizare în calea unor posibile reinfectări, deşi nu se ştie cât durează aceasta.
“Vedem rezultate încurajatoare şi că răspunsul (imunologic) durează mai multe luni, însă nu au trecut decât opt luni de la declanşarea pandemiei şi nu ştim cât va putea dura”, a recunoscut ea.
Întrebată despre măsurile pe care trebuie să le implementeze şcolile pentru a garanta o reîntoarcere în siguranţă a elevilor, Van Kerkhove a precizat că “fiecare şcoală trebuie să aibă un plan specific pentru a trata copiii care prezintă boli respiratorii, febră sau COVID-19 şi pentru a urmări persoanele cu care au intrat în contact”.
“Important este ca planurile să fie cât mai clare posibil şi să se comunice cât mai bine cu părinţii, pentru ca aceştia să ştie ceea ce trebuie să facă şi când”, a încheiat Van Kerkhove.
FOTO: Hepta