„Sentimentul de solidaritate ne face să devenim o comunitate puternică, nu doar la nivel declarativ. Deasupra dialecticii politicii interne se află interesul național și grija față de semenii aflați în dificultate. Suntem suflet către suflet alături de grijile și nevoile compatrioților noștri din zonele calamitate”, a transmis Ciucă pe Facebook.

El a postat secvențe video din elicopterul cu care a survolat județul Galați, care arată dimensiunea dezastrului lăsat de ploile torențiale.

Președintele Senatului va rămâne peste noapte în județul Galați, la fel ca premierul Marcel Ciolacu. „Voi face în aceste zile tot ce îmi stă în putere pentru siguranța românilor de aici. Pentru că solidaritatea și compasiunea fac o comunitate puternică”, a mai scris Ciucă pe Facebook.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă, 14 septembrie, o avertizare de tip nowcasting de cod roşu de ploi abundente pentru mai multe localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi. Ciclonul Boris a adus și în țara noastră precipitații uriașe și acestea au făcut prăpăd în estul țării. Patru persoane au murit din cauza viiturilor.

Premierul Marcel Ciolacu, aflat la fața locului, a transmis că prioritatea autorităţilor este salvarea de vieţi omeneşti și că „avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid”.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, aflat alături de premierul Ciolacu în comuna Slobozia Conachi, a declarat că astfel de inundații nu pot fi evitate și că oamenii au primit Ro-Alert, deci „știau ce urmează”.

Urmărește-ne pe Google News