Studenta s-a trezit cu o rană mare la picior. Durerea a devenit din ce în ce mai mare. „Am crezut că rana se va vindeca de la sine, dar s-a înrăutățit și am ajuns la camera de urgență”, spune Julia, care nu știa de ce avea o arsură de gradul trei pe interiorul genunchiului stâng.

Am dormit pe încărcătorul telefonului meu mobil, care era conectat la priza din perete. Doctorul mi-a explicat că pielea este foarte conductivă și o cantitate mică de electricitate m-a ars încet

Julia (nume schimbat de redactor):

După mai mult de un an de la accident, cicatricea este încă vizibilă. „Probabil că o voi acoperi cu un tatuaj”, a explicat Julia.

Ea îi avertizează și pe alții să fie foarte atenți cu manipularea încărcătoarelor: „Fiți atenți, astfel încât să nu ajungeți în situația mea.”

De ce nu a simțit nimic

Dominik André-Lévigne, medic principal la Spitalul Universitar din Geneva, explică faptul că „un astfel de caz este extrem de rar. Contactul pe termen lung cu electrozii și umezeala din transpirație modifică valoarea pH-ului pielii. Acest lucru provoacă o arsură chimică, nu una termică. Se dezvoltă lent, așa că, la început, persoana nu simte aproape nimic și nu se trezește”.

„Afectarea apare abia după câteva ore”, explică specialistul în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică.

„Prin urmare, persoana afectată trebuie să fi avut un somn adânc”, crede specialistul. El asigură că nu este nimic grav, în afară de o cicatrice urâtă.

Cicatricea Juliei, la mai mult de un an de la accident

Urmărește-ne pe Google News