Atacatorul Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, a postat, cu doar câteva minute înainte de a urca la volan, un mesaj în care s-a declarat soldat al ”revoltei celibatarilor involuntari”.

”Rebeliunea Incel a început deja! Vom înlătura toţi „Chads” şi „Stacys”! Veneraţi-l pe gentlemanul suprem Elliot Rodger!”, a scris Minassian pe Facebook, potrivit The Star.

Alek s-a referit și la grupul misogin ”incel” de pe Reddit. Acest termen, ”incel”, face referire la un grup interzis de pe rețeaua socială, unde bărbații tineri se plângeau că nu sunt atrăgători și că nu fac sex. De cele mai multe ori, ei dădeau vina pe femei pentru acest lucru.

Totodată, ”Chads și Stacys” înseamnă femeile și bărbații atractivi care sunt percepuți ca ”indisponibili” pentru oamenii celibatari involuntari.

Cele mai multe victime ale tânărului sunt femei, spun anchetatorii, care adaugă că nu au încă suficiente probe care să demostreze că atacul le viza în mod special.

O dubă a intrat în mulțime, în orașul canadian Toronto. Șoferul a reușit să fugă de la fața locului, însă a fost reținut la scurt timp. Cel puțin zece persoane au murit și alte 15 au fost rănite.


Ce va mânca Kim Jong-un la sumitul intercorean. Coreea de Sud a anunțat meniul servit de cei doi lideri la dineul oficial

Urmărește-ne pe Google News