Familiile aflate in situatii dificile au dreptul la ajutor financiar din partea statului pentru cresterea copilului. Alocatia de sustinere pentru familia monoparentala si alocatia complementara se acorda persoanelor ale caror venituri sunt insuficiente. Iata care sunt conditiile si unde trebuie sa va adresati pentru a beneficia de aceste ajutoare.

Alocatia de sustinere pentru familia monoparentala. Se acorda parintilor singuri care au in intretinere unul sau mai multi copii si care au venituri nete lunare de pana la 168 lei/membru de familie. De acest ajutor beneficiaza si parintii care au adoptat un copil sau au un copil in plasament familial. Cuantumul este de 50 lei pentru un singur copil; 59 lei pentru 2 copii; 67 lei pentru 3 copii; 76 lei pentru 4 sau mai multi copii. Alocatia se acorda pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta si veniturile familiei, iar dosarul se depune la primarie.

Alocatia familiala complementara. Se acorda familiilor formate din sot, sotie si copii aflati in intretinerea acestora, daca familia nu realizeaza venituri nete lunare mai mari de 168 lei/membru de familie. Iata care este cuantumul: 34 lei pentru familia cu un singur copil; 40 lei pentru familia cu 2 copii; 45 lei pentru familia cu 3 copii; 50 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii. Actele se depun la primarie.

Alte tipuri de ajutoare

Alocatia de stat (24 lei). Pentru copiii de pana la 7 ani cererea se depune la primarie. Plata se face prin oficiile postale. Elevii de pana la 18 ani primesc alocatia prin intermediul cecurilor distribuite de scoala. 

Alocatia pentru copiii nou-nascuti (195 lei).  Aceasta se plateste o singura data, la nastere. Cererea, insotita de certificatul de nastere al copilului, in original, se depune la primaria unde domiciliaza mama sau unde a fost inregistrata nasterea copilului.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News