Protestul lui Nikita a avut loc pe 19 martie, luna trecută, în parcul Kirov, unul dintre cele mai populare zone din Ijevsk. El a povestit că a fost îmbrățișat de aproximativ 50 de persoane într-o oră.

„Îmi pierdusem încrederea că există oameni normali în Rusia, dar acțiunea mea a schimbat percepția”, a spus el.

„Toți oamenii au fost fericiți, mi-au mulțumit, m-au îmbrățișat… Au fost doar două persoane care au reacționat negativ. Un cuplu, care a sunat la poliție și a depus mărturie împotriva mea. Un gardian a venit apoi și m-a amenințat. Apoi doi polițiști. M-au luat la poliție, pentru a întocmi un protocol. Nu avea sens să mă opun”, a rememorat Gorbunov.

„Cel mai important e că am reușit să demonstrez, prin filmările de la fața locului, că nu am strigat «Glorie Ucrainei», așa cum scria în denunțul împotriva mea”, a declarat Gorbunov.

„Judecătoarea a spus că m-ar fi îmbrățișat și ea dacă nu aveam desenat steagul ucrainean”

„Când judecătoarea a anunțat decizia, o amendă administrativă de 30.000 de ruble, m-a asigurat că m-ar fi îmbrățișat și ea dacă nu ar fi fost steagul ucrainean de pe afiș. Steagul Ucrainei nu este ceva interzis! Nu are rost să contest decizia, mi-aș pierde timpul”, a declarat tânărul, după verdictul instanței, pronunțat pe 18 aprilie.

Nikita are rude în Ucraina, la Dnipro. În februarie, alături de câțiva prietenii mei, el a plecat într-o expediție în munții Urali; „Am luat cu mine steagul Ucrainei și am decis să fac o poză cu el“.

Cu steagul ucrainean, pe munte

„Oricare ar fi rezultatul războiului, nimic bun nu așteaptă Rusia”, a mai spus el.

 
 

Urmărește-ne pe Google News