Practic, oamenii lui Putin responsabili cu propaganda au transmis redacțiilor, inclusiv agențiilor naționale de știri, un „manual” cu reguli clare despre cum trebuie să arate informațiile difuzate despre explozia de pe pod.

Rezumatul principalelor cerințe ale Kremlinului pentru acoperirea știrii arată astfel: subliniați că podul nu a fost distrus, ci doar asfaltul de pe partea carosabilă și șinele de cale ferată au fost deteriorate; pregătirile pentru lucrările de restaurare au început deja; ministerul transporturilor a deschis noi rute logistice; a fost deschisă trecerea cu feribotul Kerci.

Judecând după știrile publicate de RIA Novosti, TASS și majoritatea celorlalte mass-media ruse, recomandările administrației prezidențiale sunt în curs de implementare.

Explozia de pe podul din Crimeea a avut loc în jurul orei 6:00, pe 8 octombrie. Un camion a explodat pe partea de automobile a podului. Din cauza exploziei, tancurile de tren de pe porțiunea de cale ferată a podului, situată deasupra părții de automobile, au luat foc.

Partea auto a podului de la locul exploziei a fost grav avariată. Pagubele integrale produse podului, potrivit autorităților, vor fi evaluate ulterior. Traficul pe podul Kerci, principala rută de transport între Crimeea și teritoriul Krasnodar, Rusia, a fost oprit.

O comisie guvernamentală a fost înființată pentru a investiga cauzele incidentului. Comisia de anchetă a Federației Ruse a deschis un dosar penal pentru explozia unui camion pe pod, dar nu a precizat încă în ce articol din Codul penal.

Urmărește-ne pe Google News