Dronele ucrainene au vizat depozitul operat de Ministerul rus al Apărării din Toropeț, care depozita sisteme de rachete tactice Iskander, sisteme de rachete tactice Tochka-U, bombe aeriene dirijate și muniție de artilerie, a precizat sursa CNN.

Incendii mari au izbucnit de la resturile de drone lovite de apărarea antiaeriană locală, a declarat guvernul regional, determinându-l pe guvernatorul Igor Rudenia să ordone o evacuare parțială a zonei, în primele ore ale zilei de miercuri.

Agenția de știri de stat rusă TASS a raportat că un atac cu dronă a fost lansat peste noapte asupra orașului Toropeț, provocând un incendiu „din cauza căderii de resturi”, fără a menționa în mod specific vreo lovitură asupra unui depozit de armament.

Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, verificate de CNN, au arătat detonări puternice și mai multe clădiri în flăcări.

Rezidenții afectați, inclusiv 11 copii, au fost deja evacuați în localitățile Kunia și Velikiie Luki din regiunea vecină Pskov, a transmis TASS. Niciun civil nu ar fi fost rănit în atacul cu dronă, a raportat agenția rusă de presă, citând-l pe Igor Rudenia.

„Acum suntem angajați în evacuarea populației, a rezidenților, în menținerea ordinii publice”, a spus Igor Rudenia, subliniind că mai multe unități ale serviciului de urgență au fost implicate în această acțiune.

Oficialul rus a făcut un apel la populațe să se evacueze, astfel încât serviciile de urgență de la fața locului să poată acționa pentru a ține flăcările sub control, a declarat guvernul local într-o postare pe Telegram.

Sursa de securitate ucraineană a declarat pentru CNN că atacurile de această natură sunt folosite „metodic” pentru a reduce potențialul de rachete al Rusiei, adăugând că planurile pentru alte atacuri „similare” asupra instalațiilor militare ruse sunt „în curs”.

Toropeț se află la aproximativ 500 de kilometri de granița cu Ucraina și la aproximativ 400 de kilometri vest de Moscova.

Ucraina a cerut aliaților-cheie, inclusiv Statelor Unite, să i se permită să efectueze lovituri cu rachete asupra țintelor aflate mai adânc pe teritoriul Rusiei.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News