Elena, din Constanţa, susţine că preparatul este delicios şi uşor de făcut.

Ingrediente pentru cocă: trei linguri de cacao cu vârf, două ouă (atenţie, un albuş se păstrează pentru compoziţia din interior), 250 g margarină, 4 linguri de zahăr pudră, un plic de praf de copt, un plic de zahăr vanilinat, 400 g făină;

Ingrediente pentru umplutură: 120 g fulgi de nucă de cocos, 200 g zahăr pudră, un albuş de ou.

Preparare: Într-un castron se pun ouăle (mai puţin albuşul pentru umplutură), cacaua, margarina topită, zahărul pudră şi zahărul vanilinat. Se mixează spumă, apoi se adaugă puţin câte puţin din făina amestecată cu praful de copt, până se încorporează bine.

Separat se prepară pasta pentru interior. Se mixează albuşul, se adaugă zahărul pudră, fulgii de nucă de cocos şi se amestecă până devine pastă. Coca se împarte în “biluţe” egale, cam de mărimea unei nuci. Fiecare se aplatizează, iar în centru se aşază câte o linguriţă de pastă de cocos. Se adună “marginile” într-un singur punct, se rotunjesc şi se aşază într-o tavă (acoperită cu hârtie de copt) cu “lipitura” în jos. Se bagă 20-25 de minute în cuptorul încins la 180 de grade. Sunt gata când se rumenesc dedesubt. Pentru decorare se topesc două tablete de ciocolată şi cu ajutorul lor se şpriţuiesc prăjiturelele deasupra.

Detalii legate de premiu la telefon 021.209.33.60

 
 

Urmărește-ne pe Google News