- Isteria cireșelor contaminate. 1,4 tone de cireșe conțin pesticide. Ce cantitate se mai află la vânzare
- Charlie Hebdo, apel către conducători: Cerem interzicerea tuturor pesticidelor
- GALERIE FOTO/ Blugii care au secat marea! Cum arată un loc unde apa s-a transformat în deșert presărat cu epave
Astfel, cele mai semnificative vânzări de pesticide în 2016 în Uniunea Europeană s-au înregistrat în Spania, Franţa, Italia şi Germania (79% din total). De altfel, aceste țări reprezintă principalii producători agricoli din UE, ele reprezentând aproape jumătate (46%) din terenul agricol utilizat din UE şi jumătate (47%) din totalul terenului arabil.
La consumul de pesticide, ele sunt urmate de România, Portugalia şi Ungaria. În 2016, România a avut un consum de 11 milioane de kilograme de pesticide. În acel an, în țara noastră s-au vândut 4.525.812 kg de fungicide şi bactericide, 5.066.293 kg de erbicide şi 743.763 kg de insecticide şi acaricide, notează RFI Romania.
Pe categorii de pesticide, cele mai utilizate sunt fungicidele care reprezintă aproximativ jumătate din piața acestui tip de îngrășăminte.
Conform Eurostat, există date disponibile pe 2016 pentru 20 de state membre ale UE. Statisticile privind vânzările de pesticide sunt folosite ca un indicator al consumului de pesticide în agricultură. Totuși, Uniunea Europeană interzice pesticidele care afectează albinele.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro