Dacă nu știi exact ce cărți a publicat Stephen Hawking, dar ai vrea să răsfoiești măcar una dintre ele, ți-am pregătit, mai jos, o listă cu unele dintre cele mai bune lucrări ale cosmologului care s-a stins din viață pe 13 martie.
Ce cărți a publicat Stephen Hawking. Recomandări de lectură pentru pasionații de știință
Cărți de Stephen Hawking în limba română
Deși cele mai multe volume care poartă semnătura lui Stephen Hawking nu au fost traduse în limba română, există și unele excepții. Printre acestea se numără „Universul într-o coajă de nucă”, carte care ne poartă către frontierele fizicii actuale, unde realitatea este de multe ori mai stranie ca ficțiunea.
Prin intermediul acestei cărți, Stephen Hawking explică publicului larg principiile care guvernează universul și elementele care au dat naștere universului și omului. Volumul este disponibil aici.
Dacă vrei să afli mai multe despre viața lui Stephen Hawking, îți recomandăm să răsfoiești volumul „Scurtă istorie a vieții mele”, o scriere memorialistică în care cosmologul se privește pentru prima oară pe sine, își trece în revistă viața și munca și oferă detalii despre grava maladie cu care s-a luptat și care nu l-a împiedicat să rămână optimist și să își atingă obiectivele.
În plus, această carte publicată de Stephen Hawking este bogat ilustrată cu fotografii mai puțin cunoscute. Poți comanda online aici acest volum.
Cărți de Stephen Hawking în limba engleză
Dacă preferi să citești în limba engleză, îți sugerăm următoarele cărți de Stephen Hawking: „Black Holes and Baby Universes” și „The Grand Design”.
Primul volum recomandat de noi dă detalii despre găurile negre și despre cum s-au străduit oamenii de știință să descopere o teorie unică care să le permită să prezică totul în univers. Găsești aici cartea.
Volumul „The Grand Design” îi confruntă pe cititori cu unele dintre cele mai profunde întrebări pe care și le-au pus, de-a lungul timpul, oamenii: Când a apărut Universul? De ce ne aflăm aici?
Răspunsurile sunt date de Stephen Hawking și de Leonard Mlodinow, fizician și scenarist al seriarului SF Star Trek. Cartea este disponibilă aici.
Cine a fost Stephen Hawking și ce contribuții a avut el în lumea științei
Stephen Hawking s-a născut în Oxford, Marea Britanie, pe 8 ianuarie 1942. El a crescut în Londra și St Albans și a absolvit cursuri în fizică la Oxford pentru ca mai apoi să își continue studiile universitare la Cambridge în domeniul cosmologiei.
Omul de știință a descoperit fenomenul care îi și poartă numele – radiația Hawking, care se referă la faptul că din găurile negre se eliberează energie care se estompează și tinde spre nimic.
Acesta și-a câștigat, totodată, renumele prin capacitatea sa extraordinară de a vizualiza soluții științifice fără a face calcule sau experimente. Află mai multe despre realizările sale aici.
O parte din viața personală a lui Stephen Hawking a fost transpusă pe ecrane în 2014, în filmul ”The Theory of Everything”.
Filmul prezintă drama cu care s-a confruntat fizicianul, alături de logodnica sa, atunci când a aflat despre scleroza laterală amiotrofică, boala incurabilă și degenerativă de care a suferit pe parcursul vieții.