Daune de 8 miliarde lei vechi

În plus, au fost obligaţi să dea înapoi societăţii prejudiciate 8 miliarde de lei vechi, 28.803 dolari şi 5 euro, actualizaţi cu indicele inflaţiei, bani de-spre care avocata lor spune că, de fapt, nu s-ar fi aflat niciodată în maşina jefuită. De la prima condamnare şi până în prezent, dosarul a fost plimbat de la o instanţă la alta, pedepsele au tot fost schimbate, însă nici un complet de judecători n-a reuşit să lămurească misterul celor peste 200.000 de euro (n.r. – cele 8 miliarde lei vechi lipsă), sumă care n-a fost găsită niciodată.
Decizia finală, venită ieri din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu fix două zile înainte de a se prescrie faptele, nu face altceva decât să adâncească şi mai mult semnele de întrebare legate de această speţă de-a lungul timpului. În mod inexplicabil, magistraţii au redus pedepsele celor trei hoţi de la 10 ani de închisoare pentru Nica, Paven şi Velescu la doar câte 4 ani cu suspendare.

Procurorul se temea de prescripţie

Culmea, inclusiv procurorul, care iniţial obţinuse pedepsele dure, s-a impacientat că hoţii vor scăpa nepedepsiţi prin prescrierea faptei şi a exclamat în sala de judecată, potrivit unor surse judiciare: “Daţi-le cât vreţi, numai daţi-le ceva!”. Numărul mic de ani de puşcărie n-ar fi o problemă pentru imaginea justiţiei în general, căci în fond inculpaţii trebuie condamnaţi pentru ce au furat, nu pentru ce susţine firma păgubită că i s-a furat, însă nici acum, la 10 ani distanţă, cele peste 200.000 de euro pierdute printre filele dosarului tot n-au fost depistate, semn că Petru Nica, Aurelian Paven şi Gabriel Velescu fie au fost nişte hoţi excepţionali şi au ascuns bine banii, fie au fost condamnaţi doar pentru nu a fi lăsaţi să scape nevinovaţi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News