De cele mai multe ori sunteti foarte grabiti dimineata si plecati de acasa fara sa mancati. Pentru a fi in forma, specialistii va recomanda sa acordati mai mult timp micului dejun si sa incercati sa diversificati gama de alimente. Dr. Gheorghe Mencinicopschi va invata cum sa procedati.
-Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti cand va dati jos din pat este sa beti, pe stomacul gol, un pahar cu apa plata, deoarece ajuta la golirea tubului digestiv si implicit la detoxifierea organismului;
-Trebuie sa va creati o atmosfera placuta, fara sa cititi ziarul cand mancati si sa nu va uitati nici la tv;
-Incercati sa inlocuiti mezelurile cu produsele din carne fiarta (pui, vita, porc) sau facuta pe gratar. 100 g sunt suficiente;
-Consumati mai putin lapte si mai multe branzeturi (50 g);
-Mancati un cubulet de unt;
-Consumati unul sau doua oua, nu in fiecare zi, batute sau fierte. Pentru cele gatite in tigaie e indicat sa se foloseasca ulei de masline. Ouale tari sunt recomandate persoanelor care nu vor sa se ingrase;
„Indulciti ceaiul cu miere”
-Beti ceai sau cafea, dar neindulcite cu zaharina. De preferat sunt mierea si zaharul;
– 100 g de paine din macinis integral sunt de ajuns;
-In zilele cand va hotarati sa consumati mai multe legume si fructe, la micul dejun e indicat si humusul (pasta de naut);
– Pentru ca deja ati mancat destul si ati consumat lichide, fructele sunt recomandate dupa o ora-doua, cand ati ajuns la birou.
Prof. dr. Gheorghe
MencinicopschiDirectorul Institutului de Studii Alimentare