Iată câteva exemple haioase

•    Spermezeu, din judeţul Bistriţa Năsăud). Este o comună transilvăneană atestată documentar încă din anul 1456. În această localitate care adună la un loc opt sate îşi duc traiul câteva mii de suflete. Numele ciudat al aşezării se pierde în negura timpului şi se spune că vine de la expresia ”sămânţă de zeu”, pentru că în acest loc ar fi căzut în trecut meteoriţi.
•    Lacul Căcăcioasa, din judeţul Vâlcea. Caraghiosul nume al apei de la periferia oraşului Râmnicu Vâlcea se trage din timpuri în care toate dejecţiile de la casele urbei olteneşti erau deversate în acest lac. Lucrurile s-au schimbat între timp, lacul a devenit chiar o baltă cunoscută pescarilor care trag acolo, însă numele de poveste a rămas…
•    Mădulari, din judeţul Vâlcea. Numele acestei aşezări se trage de la descoperirea, în pământurile de acolo, a unor osemnite mari pe care localnicii neştiutori, dar hâtri, le-au denumit simplu şi fără să stea pe gânduri, ”mădulare”. Şi aşa i-a rămas numele!
•    Comuna Măciuca, din judeţul Vâlcea. Localitatea se lăţeşte pe distanţa a opt sate, undeva, în sud-estul judeţului, la 15 kilometri de Bălceşti. ”Măciucarii” au chiar şi o echipă de fotbal care, în fiecare duminică, îi aduce la stadion pe localnici. Numele comunei se trage, arată anumite studii etimologice, de la cuvântul ”măciucă”, un ciomag folosit odinioară la război sau la vânătoare. Mai în glumă mai în serios, localnicii îşi primesc musafirii cu incredibila expresie ce, uşor, ar putea fi considerată o jignire: ”Bine aţi venit în Măciuca noastră!”
•    Dealul Bucii, din judeţul Vâlcea. Nimeni nu ştie cum a ajuns zona, aproape lipită de oraşul Călimăneşti, să fie botezată astfel. Profitând de numele caraghioase ale unor localităţi vâlcene sau puncte de atracţie turistică, pe localnici îi poţi auzi frecvent oferind indicaţii preţioase oricărui călător dezorientat, neobişnuit cu glumele locale:”La Mănăstirea Pătrunsa (alfată în zonă) ajungi prin Cracii Doamnei (un sat din apropiere), urcând pe Dealul Bucii!”

Pe lista cu nume ciudate sau caraghioase, care la auzul lor smulg zâmbete involuntare, şi-ar putea găsit loc, cu uşurinţă, şi  localităţi precum Pârţeştii de Sus şi Pârţeştii de jos (judeţul Suceava), Buda (judeţul Ilfov), Miroşi (judeţul Argeş), Cioara de sus (judeţul Alba), Vărsătura (judeţul Brăila) Oraşul de floci (judeţul Ialomiţa)sau Amărăştenii (judeţul Dolj).

Urmărește-ne pe Google News