Potrivit listei, Nicolae Bănicioiu figurează cu 8 absenţe nemotivate, Victor Ponta şi Popescu Venera cu câte trei absenţe, iar Robert Turcescu cu o absenţă.
„În conformitate cu prevederile art. 29 din Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi ale art. 241 alin.8 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, neparticiparea la cel puţin o activitate parlamentară desfăşurată în cadrul programului de lucru, are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului, cu excepţia absenţelor motivate de drept sau la cerere, în condiţiile legale şi regulamentare”, se menţionează în nota aprobată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.
Conform statutului deputaţilor şi senatorilor, neparticiparea cel puţin la o activitate parlamentară desfăşurată în cadrul programului de lucru are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului, cu excepţia absenţelor motivate, se menţionează în document.
Parlamentarii au chiulit din prima zi de muncă. Nu au lipsit nici emoțiile, pentru parlamentarii aflați la primul mandat: s-au încurcat la înregistrarea electronică a prezenței, nu au știut cum să ajungă în plen și s-au rătăcit pe holuri, în căutarea birourilor parlamentare.
În plus, în prima lună de exercitare a activității în Parlament, s-au depus la conducerea Camerei 13 cereri de concediu cu plată.
Astfel, Oana Consuela Florea (PSD) a făcut cerere privind aprobarea efectuării unui număr de patru zile de concediu, iar deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu (PSD) a cerut aprobarea a trei zile de concediu în perioada 1 – 3 februarie 2017, din motive medicale. O solicitare din partea deputatului Petronela-Mihaela Csokany, de la minoritățile naționale, a vizat aprobarea a cinci zile de concediu plătit.
Citește și: România are cel mai slab sistem medical din Europa, dar a cumpărat cel mai mare clopot de pe continent