Consumul zilnic de miere este benefic fumătorilor, întrucât atenuează formarea de radicali liberi și reacția de stres oxidativ, proces nefast pentru organism care contribuie la dezvoltarea cancerului la nivelul căilor respiratorii.
Din cauza fumatului, celulele sunt agresate de radicali liberi (molecule instabile), care declanșează un fenomen de oxidare, aflat la originea unei îmbătrâniri accelerate. În acest context, antioxidanții joacă un rol esențial de protecție, iar cei din miere prezintă un real interes la modul general și la fumători în special.
Studii anterioare au arătat că o suplimentare a cantității de miere reduce procesul de oxidare la șobolanii expuși fumului de țigară. Aceeași echipă a efectuat un studiu pe om, iar rezultatele par a fi semnificative.
Mierea, care are multe alte virtuți, este prin urmare un aliment ce le-ar putea fi util și fumătorilor.
 

Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
 

Urmărește-ne pe Google News