Am asistat la o discutie care se purta intre colegii mei – barbati si femei – referitoare la punctul G. Unii il confundau cu zonele erogene feminine. Am incercat sa le explic ca punctul in discutie este cu totul altceva, dar nu m-au crezut. Va rog sa-mi spuneti ce este punctul G, ce rol joaca el in actul sexual si unde e plasat. Va multumeste P.N. din Brasov.
Trupul femeii are multe locuri secrete, capabile sa reactioneze cu o deosebita sensibilitate la cele mai ciudate stimulente. Dar „arta” incepe cand descoperi zonele-unicat, specifice numai si numai trupului tau sau pe cele ale barbatului iubit. In literatura de specialitate, zonele erogene desemneaza suprafete ale corpului care produc senzatii de placere sexuala atunci cand sunt atinse intr-un anumit mod. Dupa unii autori, in vaginul femeii s-ar afla cea mai „exploziva” zona erogena. E vorba despre un punct – „botezat” G, de la Graffenberg, numele celui care l-a descoperit – care se ascunde in partea superioara a vaginului, la 4-5 centimetri profunzime. Daca asemanam vaginul cu un ceas, atunci acest punct s-ar afla in dreptul acelor indicand ora douasprezece, desi e posibil ca la unele femei miraculosul punct sa fie situat putin spre ora unsprezece sau spre ora unu. Cum arata? E o zona relativ mica, de marimea unui nasture de camasa, situat in spatele osului pubian al femeii care, in general, poate fi simtita destul de usor. Se poate localiza? Fireste! Cel mai bun moment e cel de dupa orgasm, pentru ca atunci el e mai extins si mai sensibil decat de obicei. Daca partenerul tau sexual exercita o usoara presiune pe acest punct cu un deget sau doua si-apoi il atinge intr-un anumit fel, intr-un anumit ritm, poti trai o amplificare considerabila a excitatiei. Unii sexologi sunt de parere ca ideala este alternarea apasarilor usoare cu cele mai ferme si-apoi ghidarea ulterioara dupa reactiile rezultate.
„Sotul meu a incercat sa-mi atinga punctul acela sensibil din vagin, dar imediat am simtit nevoia sa urinez. Ce se intampla cu mine? Sunt anormala?”, intreaba Geanina F. din Plopeni-Prahova. Esti o femeie perfect normala, numai ca n-ai incercat acest gen de excitare. In fazele de inceput, e posibil ca stimularea punctului G sa provoace un disconfort, cum e nevoia de a urina. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la stimulare, ci sa o diminuezi cand devine suparatoare. De altfel, dupa unu-doua minute, senzatia usor neplacuta face loc placerii. Cu cat mangaie-rea se prelungeste, cu atat punctul G isi mareste volumul si se intareste. Din acel moment, punctul G devine mult mai usor de localizat. Asadar, rabdare!
Exista prezervative cu rezervor pentru sperma? Eu folosesc unul obisnuit. In acest caz, cum ar trebui sa indepartez prezervativul dupa ce am terminat actul sexual? Va saluta cu respect, un incepator.
„Nu stiu daca am procedat corect la scoaterea prezervativului…”, ne spune ingrijorat Nikky, „un fidel cititor din Cluj”. Intr-adevar, unele prezervative sunt prevazute cu un sistem special pentru colectarea spermei. In cazul in care nu exista asa ceva, trebuie sa lasi un spatiu la capatul sau. Cum scoti prezervativul? Dupa orgasm si ejaculare, dar inainte ca erectia sa ia sfarsit, strange inelul condomului si mentine-l astfel pana cand penisul a iesit din vagin. In felul acesta nu vei risca imprastierea spermei in vagin. „Ce-ar trebui sa fac atunci cand se rupe prezervativul? Care este urgenta numarul 1?”, intreaba Bianca T. din Bucuresti. Cand se intampla un accident de acest gen, foloseste imediat un spermicid (contine o substanta chimica menita sa omoare spermatozoizii si „un liant” – sub forma de spuma, gel sau crema – care mentine contactul cu vaginul)!

 
 

Urmărește-ne pe Google News