Ușile se deschid și în buza navei stau 20 de copii cu ochi curioși, îndreptați către căpitanul Raxo. În primul rând, un băiețel brunet cu ochelari joacă bine rolul scepticului: „Eu cred că nava asta n-o să zboare”. ”De ce crezi asta?” îl chestionează căpitanul Raxo. ”Pentru că e înfiptă în pământ”. ”Hai să te convingi!” Și toți copiii urcă aliniați la bordul navei Green Bee.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Nava spațială din Parcul Tineretului răspunde la întrebarea stresantă a părinților: „Ce faci cu copilul în vacanță?”, mai ales că săptămâna asta cei mai mici dintre școlari au liber. Elevii din clasele primare (zero – IV) și copiii care merg la grădinițe sunt de luni 30 octombrie în vacanță pentru o săptămână.

Copiii învață în spațiu cum să protejeze Pământul

”Sunteți pregătiți pentru călătoria spațială?” ”Daaaaa!”, strigă copiii. Pe ecran, apar căpitanii misiunii spațiale care le explică de ce au fost aleși: ”Vom avea două misiuni foarte importante: o misiune de salvare a omenirii și a doua misiune de găsire a unei noi planete pentru Terra-formare”. Copiii nu se sperie de dificultatea misiunilor, se așază la locurile lor și așteaptă comenzile.

Scaunele încep să se zgâlțâie, semn că nava a decolat. Începe rumoarea pe care doar glasul căpitanului Raxo o poate stăpâni. Vorbesc despre galaxii, planete, Calea Lactee, despre Laika și Neil Armstrong. ”Știe cineva ce a spus când a pășit pe Lună?”  Radu stă numai cu mâna pe sus. Foarte sigur pe el, răspunde: „Pun acest steag în onoarea întregii țări”. Râd cu toții. N-a fost răspunsul corect, dar a fost ”un pas uriaș” pentru buna dispoziție a grupului.

Nava se defectează, apoi o repară cu toții, apoi călătoresc pe o planetă asemănătoare Terrei, dar care s-a distrus din cauza iresponsabilității locuitorilor săi. ”S-au războit și că a luat foc planeta, din cauza aceasta oamenii nu erau prea inteligenți, deci sigur erau extratereștri”, este explicația lui Radu.

Copiii învață însă ce au de făcut dacă se întâmplă și cu Pământul la fel: să recicleze, să consume mai puțină apă și curent electric. „Toate aceste noțiuni de ecologie, care par greu de implementat de la vârsta de 6 ani, sunt explicate foarte simplu și pe interesul copiilor. E surprinzător cât de multe cunoștințe au ei despre acest lucru, cât de mult participă, cât de spontani sunt și pe mine una m-au surprins cu fiecare călătorie”, explică Diana Nițu, secundul căpitanului Raxo.

Toți copiii între 6 și 14 ani pot porni în călătoria spațială. Se pot înscrie pe site-ul www.green-bee.ro, dar trebuie să formeze grupuri de minimum 4 și maximum 10 copii. Călătoria este gratuită.


Citește și: 

Uite cum îţi faci copilul fericit şi cum îl ajuţi să îşi dezvolte inteligenţa!

 
 

Urmărește-ne pe Google News