• Fă un calcul estimativ.

Calculează consumul din apartament pentru a şti de ce dimensiune de filtru ai nevoie. Consumul estimativ zilnic se calculează în funcţie de numărul persoanelor care sunt prezente în casă. Cu ajutorul apometrelor poţi stabili foarte precis acest consum.

  • Procură-ţi un buletin de analiză a apei.

Buletinul de analiză trebuie eliberat de către un laborator acreditat şi specializat şi va indica dacă există depăşiri ale limitelor admise în cazul anumitor parametri. Adică se stabilesc limitele normale ale PH-ului, transparenţa, culoarea, mirosul, aspectul, prezenţa amoniacului, a azotiţilor, a clorului sau a diverselor metale (fier, magneziu, mercur etc.)

  • Alege corect nivelul de filtrare.

În funcţie de întrebuinţarea apei, se pot alege soluţii mai simple sau mai complexe. Pentru acasă e suficientă o filtrare medie, care să protejeze atât aparatele casnice, cât şi sănătatea.

  • Fii atent(ă) la consumabile.

Ţine cont de preţul consumabilelor şi de provenienţa lor. Asigură-te ca vei putea procura aceste consumabile şi peste o perioadă mai mare de timp. Schimbând la timp consumabilele aparatelor, nivelul filtrării nu va fi afectat.

  • Nu neglija refacerea analizelor după un timp.

Sursele de apă îşi pot schimba compoziţia fizico-chimică şi/sau microbiologică în timp, de aceea analiza apei trebuie refăcută periodic. Un nou buletin de analiză te va asigura că apa este filtrată la nivelul pe care îl doreşti. Un sistem de filtrare poate deveni în timp subdimensionat sau supradimensionat datorită acestor modificări. Astfel calitatea apei ar putea avea de suferit.

 
 

Urmărește-ne pe Google News