„Nici urmă de fotbaliști sau de vedete, dar sunt mulți turiști și localnici. Am comandat un carpaccio ca aperitiv și mușchiul învelit în foiță de aur de 24 de carate, de aproape 300 de euro”, explică Tobias Wedermann și Lucas Werder.
„Servirea în restaurant este bună, ospătarii sunt foarte atenți cu clienții, dar și numărul personalului este peste medie”, constată jurnaliștii.
Există un mic spectacol pentru fiecare fel de mâncare pe care îl comandăm. Carpaccio este asezonat, rulat și apoi tăiat spectaculos în fața ochilor noștri. Lângă masă, personalul care pare că răspunde de aplauze!
20minuten.ch:
„Felul principal este aplaudat și mai mult. O chelneriță vine cu un cuțit mare, taie carnea învelită în aur rapid și precis, aproape cu o notă dramatică. Apoi pune sare, în ipostaza făcută celebră de Salt Bae. Toți se uită la masa noastră. Suntem punctul central al restaurantului”, spun cei doi ziariștii din Elveția.
„Foița este doar pentru show. Experiența ar putea fi mai ieftină”
După „spectacol”, urmează testul de gust: „Foița de aur este doar pentru show și pentru videoclipuri frumoase pe Instagram și pe TikTok. Nu are niciun efect asupra gustului fripturii. Aroma este cu adevărat uimitoare, iar carnea este fragedă. Totuși, experiența ar putea fi mai ieftină și mai puțin pretențioasă”.
Concluzia: „Nusr-Et merită vizitat de cei cu dare de mână. Nu este o distracție ieftină: 200 de grame de file de vită costă echivalentul a aproximativ 85 de euro. Carnea este foarte bună si serviciul excelent. Dar aurul este inutil și decadent”.
Săptămâna trecută, Salt Bae a publicat pe pagina sa de pe Instagram o notă de 161.860 de euro, plătită de 14 clienți după consumația de la restaurantul său din Abu Dhabi (Emiratele Arabe). „Calitatea nu este niciodată scumpă”, a scris el.
Nota de plată uriașă
Pe nota de plată la masa organizată de Antonio Giovinazzi, un pilot italian de curse care face parte din Ferrari Driver Academy și concurează la Campionatul Mondial în Formula E, s-au regăsit, printre altele, două fripturi cu foiță de aur, în valoare de 2.373 de euro, două fripturi otomane aurii, 1.446 de euro, și alte două fripturi de vită, de 1.183 de euro.
Clienții au consumat două sticle de vin roșu Petrus, care au costat 85.529 de euro, două sticle de Petrus 2009 Louis XIII (52.633 de euro) și o sticlă de Chateau Margaux, de 4.077 de euro.
O bere Heineken costă 20 de euro, patru porții de cartofi prăjiți – 47 de euro, iar o sticlă de apă plată – 11 euro!
Salt Bae, pe numele adevărat Nusret Gökçe, este urmărit pe Instagram de peste 49 de milioane de oameni.
Bucătarul a devenit celebru datorită modului în care presară sare pe preparatele pe care le mai și învelește în aur, iar starurile internaționale fac coadă pentru a prinde un loc la mesele din restaurantele de lux ale acestuia.
Printre cei care i-au gustat bucatele se numără regretatul Diego Maradona, Leo Messi, Cristiano Ronaldo, David Beckham, Leonardo Di Caprio, Antonio Banderas sau președintele venezuelean Nicolas Maduro.