Am peste 40 de ani si o mare nelamurire: ce inseamna „sex virtual” si cum se practica? E ceva legat de calculator? Si-atunci, unde este partenera? Oricine isi poate permite asa ceva? Se poate compara cu sexul normal? Eu cred ca nu. Va multumesc anticipat. Laurentiu V. din Bucuresti
Se presupune ca in viitorul foarte apropiat ne vom satisface dorintele sexuale si cu ajutorul calculatorului. Reteaua de computere cybersexual le va oferi amatorilor de senzatii tari un material erotic auxiliar compus din texte, imagini si sunete. Cum se practica sexul pe calculator? Se anticipeaza stimularea directa a centrilor placerii cu impulsuri electronice. Cum? Prin introducerea de electrozi in creier. „Oricine isi poate permite asa ceva?”. Din nefericire, nu! Il pot practica doar cei care-si permit sa cumpere un costum special cybersex si un computer performant legat la Internet, cu interfata ISDN. „Prototipurile sunt pregatite pentru productia de serie si promit revolutionarea comportamentului erotic al omenirii”, sustine norvegianul Stahl Stenslie, inventatorul echipamentului erotic. Piesa principala arata ca un costum de scafandru dotat cu accesorii sado-masochiste – o multime de bandaje elastice, senzori si cabluri. Nici o zona erogena nu este trecuta cu vederea. Ai accesorii pentru toate tipurile de sex: stimulatori pentru sani sau coapse, vibratoare vaginale si anale, bratari pentru incheieturile mainilor sau picioarelor si ochelari speciali care permit vizualizarea imaginilor virtuale. Castile completeaza separarea de lumea naturala. Prin ele se transmit semnalele sonore primite de la partenerul sexual (care poate fi o persoana reala sau virtuala). Acestea sunt in perfecta concordanta cu senzatiile transmise senzorilor de pe zonele erogene. „Se poate compara cu sexul normal?”. Categoric, nu! Reactia fiecaruia cand e privit drept in ochi cu dragoste, cand simte caldura apropierii de cel iubit, aromele si timbrul vocii partenerului, toate acestea nu pot fi simulate pe retea. Spatiul virtual nu este o alternativa paralela, ci o componenta noua a spatiului realitatii ce ne inconjoara. „Sexul normal nu va putea fi niciodata inlocuit sau limitat de cybersex pentru ca nici cel mai performant program nu va fi in stare sa se substituie nevoii omului de apropiere si de tandrete. Cybersexul va ramane o jucarie alternativa acceptata doar de unii in propria sexualitate”, recunoaste insusi inventatorul, Stahl Stenslie.
Am 16 ani si vreau sa stiu exact daca penisul meu va ramane asa cum este acum sau va mai creste. Am aflat ca baietii de varsta mea au anumite suferinte legate de organism. Asa este? Un tanar recunoscator, din Constanta. La fel de interesati de raspuns sunt Radu si Marius T. din Bucuresti.
Mai intai de toate, la baieti, ca si la fete, modificarile fizice, hormonale si psihologice care se produc la pubertate nu pot fi incadrate in scheme. Ele sunt treptate si individualizate. Asadar, fiecare tanar reactioneaza in felul sau la aceste modificari. La baieti, in ultima faza a dezvoltarii (aproximativ in jurul varstei de 16 ani), aspectul fizic este asemanator cu al barbatului adult, iar organele genitale au ajuns aproape de maturitate. Si pana la 22-23 de ani toate celelalte procese continua incet. Cateodata, fara sa fie patologic, penisul incepe sa creasca dupa 16 ani. Unii baieti, de exemplu, au prea multe „remisii nocturne” sau „vise umede” (25% dintre ei au ejaculari in timpul somnului). Altii nu au deloc. La fel se intampla si cu erectia. Unii sunt deranjati de erectiile involuntare pe care nu reusesc sa si le controleze. Altii, in schimb, sunt stapaniti de un sentiment de ura sau de teama fata de tot ce inseamna sex. De ce? Pentru ca e un fenomen pe care nu l-au cunoscut inca, doar au auzit. Asadar, nu se stie „exact” la ce varsta penisul isi va opri cresterea. Asa cum am mai spus, exista diferente individuale. Maturizarea tanarului se poate intinde pe o perioada lunga de timp (zece sau chiar mai multi ani).

 
 

Urmărește-ne pe Google News