Nivelul scazut de fier in sange, deficitul de antioxidanti, lipsa de magneziu, deshidratarea, la care se adauga si moralul scazut din pricina insuficientei expuneri a corpului la lumina naturala (neajuns specific anotimpului rece) reprezinta “reteta perfecta” a oboselii. Ca sa va reveniti, specialistii revistei “Medicina naturista” va sfatuiesc sa va modificati putin dieta:
Consumati fructe si legume proaspete, pentru continutul lor mare de vitamine, saruri minerale si apa. De asemenea, mancati mai des legume uscate (linte, mazare, fasole etc.), ce aduc in organism glucide complexe. Asigurandu-va cantitatea de zaharuri optima, veti evita totodata accesele de foame.
Ajutati-va sistemul digestiv sa functioneze la parametri ideali, dar mai ales ficatul, renuntand la grasimi (mezeluri, carne de porc, branzeturi, ciocolata) si la alcool. Beti in schimb multe ceaiuri, compoturi, cocteiluri proaspete de fructe si legume, pe tot parcursul zilei.
Includeti macar de doua ori pe saptamana in meniu pestele. Tonul este foarte potrivit. Furnizeaza lipide bune (acizi grasi polinesaturati), proteine de calitate, fier, vitamine (A, B, D si PP).