Reprezentanţii puşcăriei au făcut lista pentru preparatele care vor fi, de Crăciun şi de Anul Nou, pe masa celor aflați în spatele gratiilor.
Preparatele pentru mesele de sărbători care se vor pregăti în bucătăria penitenciarului trebuie să respecte anumite norme calorice şi să se încadreze într-o anumită sumă.
Deținuții vor putea primi pachete de la familie
În plus, deţinuţii pot primi pachete de la familii, dar acestea trebuie să fie ambalate în pungi vidate, pentru a nu exista riscul introducerii de obiecte interzise în spatele gratiilor.
Libertatea vă prezintă, pe zile, ce vor mânca deţinuţii de la Jilava în zilele de Crăciun și la trecerea dintre ani.
25 decembrie
Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină și salam
Prânz – ciorbă de porc sau supă de pui cu tăiţei (pentru musulmani), sărmăluţe de porc sau vită, cozonac și măr
Cina – mămăligă cu brânză şi smântână
26 decembrie
Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină, marmeladă
Prânz – ciorbă ţărănească de porc sau vită, peşte prăjit cu orez sârbesc
Cina – cartofi cu brânză
31 decembrie
Mic dejun – ceai, biscuiţi, margarină, crenvurşti
Prânz – ciorbă de legume, spaghete cu cârnaţi şi sos de roşii
Masa festivă – cotlet de porc sau pulpă de pui la grătar cu piure, murături asortate, cozonac și măr
1 ianuarie
Mic dejun – ceai, margarină, biscuiţi
Prânz – ciorbă de perişoare din porc sau vită, pulpă de pui cu pilaf, castraveţi muraţi, cozonac și măr
Cina – budincă din paste