1. Ulei
Uleiul nu ar trebui niciodată depozitat în frigider de vreme ce se îngroașă și devine aproape precum untul. În special uleiul de măsline și cel de nucă de cocos devin astfel, iar odată scoase din frigider va trece destul de mult timp până să revină la forma inițială.
2. Cafea
Cafeaua își pierde savoarea în frigider, așa că nu este o idee prea fericită să fie pusă acolo. În plus, absoarbe toate mirosurile din jur, asfel că va rămâne fără aroma ei specială și va mirosi ca toate celelalte alimente din frigider.
3. Ceapă
Ceapa nu se păstrează bine în frigider, iar dacă este lăsată prea mult acolo se strânge și capătă un aspect urât. În plus, mirosul ei puternic se împrăștie într-un asemenea mediu închis ceea ce va face ca absolut toate alimentele să miroasă a ceapă.
4. Cartofi
Odată puși în frigider, cartofii își pierd atât savoarea cât și textura. Ei se depozitează cel mai bine în locuri reci și întunecoase, înveliți în hârtie și departe de ceapă devreme ce se deterioareaza mai repede dacă sunt puși împreună.
5. Roșii
Tomatele devin și mai gustoase când sunt foarte coapte. Însă dacă le pui la frigider se stopeaza procesul de coacere. În plus, în interiorul roșiei, se vor dezvolta cristale de gheață și aceasta se va înmuia. De aceea este de preferat să cumperi doar atâtea roșii cât urmează să consumi deodată, fără să fie nevoie să le ții la frigider.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro.