Aici s-a filmat „Nea Mărin miliardar”

Dat în folosinţă în 1971, Intercontinentalul este primul hotel de 5 stele construit în ţara noastră. Fiind cea mai înaltă şi mai luxoasă clădire din Bucureşti la acea vreme, Interul a devenit repede un simbol al capitalei României. La etajul al 19-lea se află Apartamentul Imperial, devenit cunoscut în 1979, când aici s-au filmat scene pentru filmul “Nea Mărin miliardar”.


Ceramică de Cucuteni la vânzare

Sediul Muzeului Naţional de Istorie a României, fostul Palat al Poştelor, este un imobil monumental din Bucureşti, inaugurat în anul 1900. În holul muzeului, pentru promovarea instituţiei, se vând copii ale ceramicii de Cucuteni şi ale celebrelor statuete de la Hamangia, “Gânditorul şi perechea sa”.


„Daţi un leu pentru Ateneu”

Construcţia Ateneului Român a început în 1886, pe fostele terenuri ale familiei Văcăreştilor. O parte din fondurile necesare au fost adunate prin subscripţie publică, la îndemnul, celebru, “Daţi un leu pentru Ateneu”. Considerat una din bijuteriile arhitectonice ale României, Ateneul a fost gata abia în anii 30. Orga de concert, de pildă, a fost construită în 1935, din iniţiativa lui George Enescu.

Arcul de Triumf a fost construit de două ori

Arcul de Triumf a fost ridicat între 1921-1922, în contextul încoronării regelui Ferdinand I şi a reginei Maria ca suverani ai României Mari. Dar din cauza timpului scurt acordat lucrării, doar scheletul construcţiei a fost turnat în beton armat, basoreliefurile exterioare fiind realizate din ipsos. Datorită intemperiilor, ipsosul sculpturilor s-a degradat foarte repede, iar în 1936 Arcul de Triumf este reconstruit în forma pe care o vedem astăzi.

Citiţi mâine despre blestemele care apasă Capitala!

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News