Libertatea a scris cum firma Consulting Company a primit un contract de 169.000 de lei, pentru 10 zile de activitate, în vederea evaluării unor bunuri ale CE Oltenia. Firma este aceeaşi care reprezintă echipa Pandurii Tg. Jiu ca administrator judiciar. Echipa de fotbal are de recuperat peste 2 milioane de euro de la foştii finanţatori, inclusiv Complexul Energetic Oltenia, cu care se află în judecată. Contractul a fost atribuit fără licitaţie.

„CE Oltenia a respectat toate prevederile legislative pentru atribuirea unui contract privind prestarea de servicii de evaluare bunuri mobile şi imobile, atât din punct de vedere al stabilirii procedurii de achiziţie, cât şi al respectării condiţiilor de transparenţă reglementate, fără a se afla într-un presupus conflict de interese”, a transmis compania.

CE Oltenia spune că avea obligaţia de a evalua bunurile respective într-un grafic de timp agreat cu banca finanţatoare, în scopul contractării unei facilităţi de credit pentru achiziţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2018. Astfel se justifică viteza cu care a fost acordat contractul, data anunţului fiind 19 noiembrie, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor 22 noiembrie.

„Conform legislaţie în vigoare privind achiziţiile sectoriale, faptul că aceeaşi firmă are calitatea de administrator judiciar al echipei de fotbal Pandurii Tg. Jiu nu generează un conflict de interese, aşa cum acesta este definit prin lege„, se apără Complexul Energetic Oltenia.

Compania de stat precizează şi că şeful vânzărilor şi avizărilor de preţuri, Constantin Văduva, nu este acelaşi Cosntantin Văduva care a controlat firma Consulting Company până în anul 2007.

Urmărește-ne pe Google News