Femeia, rezidentă în satul Odesa, regiunea Omsk, Siberia, a fost găsit vinovată de „discreditarea” repetată a armatei. Procuratura ceruse doi ani într-o colonie de regim general pentru Gordienko.

Rechizitoriul notează că mesajele Anastasiei „îl discreditează pe președinte și identifică Rusia cu un stat fascist”.

De asemenea, i s-a interzis „să administreze site-uri web pe internet timp de trei ani” și i s-a acordat o perioadă de probațiune de doi ani.

Gordienko a lăsat mai multe comentarii pe Odnoklassniki. „Da, vreau victoria Ucrainei asupra fascismului, și ce?…” a fost unul dintre ele. Gordienko l-a numit pe Putin un „pârț” și a spus că armata rusă este alcătuită din „sub-oameni”. Comentariul devenit motivul inițierii cazului a fost: „Se știe de mult ce a făcut Pukin armatei sale din Ucraina…”.

Anastasia Gordienko a fost reținută în septembrie 2023, iar casa ei a fost percheziționată. De atunci, ea a fost obligată să nu părăsească regiunea. Pentru a merge la medic, trebuia să obțină permisiunea investigatorului.

Amendată cu 300 de euro pentru un afiș pe care scria „Mame, opriți războiul”

Anterior, Gordienko a fost acuzată de discreditarea armatei, într-un alt caz. În octombrie 2022, ea a pichetat monumentul lui Bogdan Hmelnițki, cu un afiș pe care scria „Mame, opriți războiul!”.

A fost reținută, iar în seara aceleiași zile a fost amendată cu 30.000 de ruble în temeiul articolului privind discreditarea forțelor armate și alte 2.000 de ruble în temeiul articolului privind nesupunerea față de poliție. În total, circa 310 euro.

Și soțul femeii, Serghei, are dosar penal, tot pentru discreditarea repetată a armatei, iar fratele bărbatului ei a apărut în instanță, ca martor al acuzării.

Locuiește în satul Odesa

Anastasia Gordienko și soțul ei locuiesc într-o așezare fondată de imigranți ucraineni, la începutul secolului trecut.

Din cauza durerilor la picioare, se mișcă folosind cârje. A făcut endoprotezare pe un picior și așteaptă operația pentru celălalt. Soțul ei are o dizabilitate din cauza bolilor respiratorii și cardiace.

Cei doi au condus o fermă, dar au fost forțați să o închidă, în special din cauza prețurilor scăzute de achiziție a laptelui.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Foto: ira-nymphs-132559.appspot.com

Urmărește-ne pe Google News